REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną rekonstruos mažiausią kainą konkurse pasiūliusi Turkijos kompanija „Kayi Construction“, rašoma išplatintame pranešime. 

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną rekonstruos mažiausią kainą konkurse pasiūliusi Turkijos kompanija „Kayi Construction“, rašoma išplatintame pranešime. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybė su konkursą laimėjusia įmone pasirašė statybos darbų sutartį. Tuo pačiu buvo pasirašytas sutarties priedas, kuris miestui leis griežtai kontroliuoti darbų kiekius ir apmokėjimus už juos. Realius stadiono rekonstrukcijos darbus ketinama pradėti šių metų liepos mėnesį.

REKLAMA

Turkijos kompanija stadioną rekonstruos už 34,95 mln. eurų. Antrą vietą konkurse užėmusi įmonė „Versina“ stadioną siūlėsi rekonstruoti daugiau nei 500 tūkst. eurų brangiau – už 35,5 mln. eurų. Konkursui iš viso buvo pateikti 8 kompanijų pasiūlymai, iš kurių brangiausi siekė 40,6, 43,95 ir 46,2 mln. eurų. Pigiausias ir brangiausias konkursui pateiktas pasiūlymas skyrėsi daugiau kaip 11 mln. eurų.

Pateikė paaiškinimus

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybė kreipėsi į Turkijos kompaniją prašydama pateikti paaiškinimus dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie sąmatoje numatytus statybų aikštelės įrengimo įkainius. „Kayi Construction“ atstovų teigimu, techniniame projekte buvo numatyti apytiksliai plotai ir kiekiai, kurie neatitinka realių poreikių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kompanijos prezidento plėtrai Mustafa Toprako, faktinis darbuotojams skirtų buitinių patalpų plotas viršys 1500 kv. m, nors projekte buvo numatyta tik 315 kv. m. Įrankiams ir medžiagoms saugoti bus reikalingas ne 15, o bent 150 kv. m ploto sandėlis. Analogiška situacija ir su statybvietės tvora. Nors techniniame projekte buvo preliminariai numatytas 306 m ilgis, 7,5 hektaro ploto statybvietei reikės mažiausiai 1000 m laikinų tvorų.

Konsultavosi su VPT

Šios savaitės pradžioje Kauno miesto savivaldybės atstovai dėl stadiono konkurso eigos konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnybos vadovais. Po susitikimo buvo nuspręsta greta statybos darbų sutarties su rangovu pasirašyti papildomą susitarimą, kuris padėtų miestui kontroliuoti apmokėjimus už vykdomus darbus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl paruošiamiesiems darbams sąmatoje numatytų sumų turėjome abejonių. Todėl važiavome į Viešųjų pirkimų tarnybą, kur su vadove Diana Vilyte ir jos komanda ilgai konsultavomės. Po konsultacijų nusprendėme sutartį papildyti priedu su griežtomis sąlygomis. Tiek aš, tiek mano komandoje dirbantys žmonės pažįsta skaičius ir žino, kas kiek kainuoja. Prasidėjus darbams tikrinsime kiekvieną Turkijos kompanijos pateiktose sąskaitose esantį skaičių ir mokėsime tik už realius kiekius ir darbus. Kol būsiu meras, neleisiu, kad miesto ir miestiečių pinigai būtų leidžiami taip, kaip tai buvo konservatoriškais auksinių tualetų laikais“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA

Atmetė ieškinį

Praėjusį pirmadienį Kauno apygardos teismas atmetė įmonės „LitCon“ ieškinį. Ši kompanija buvo pašalinta iš konkurso, nes į statybos darbų sąmatą neįtraukė mažiausiai 200 tūkst. eurų kainuojančios perdangos. Teismas patvirtino, jog savivaldybės sprendimas buvo teisingas 

Pasak „Kayi Construction“ prezidento plėtrai M. Toprako, stadiono rekonstrukcijos projekte ketinama pasitelkti kuo daugiau vietos statybininkų. „Vietos statybininkų paslaugomis naudosimės kiek įmanoma maksimaliai“, – tvirtino M. Toprakas. 

REKLAMA

Bendrovė „Kayi Construction“ patenka tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Šiuo metu jos vykdomų projektų vertė siekia 1,5 mlrd. eurų. 2009 metais ši kompanija pastatė Vilniuje veikiantį prekybos centrą „Ozas“. Įmonės klientų sąraše yra tokios kompanijos kaip IKEA, „Volkswagen“, „Renault“, „Beko“, „Marriot“ ir „Pirelli“.

 

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbus ketinama pradėti šių metų liepos mėnesį. Planuojama, jog jie bus užbaigti per 20 mėnesių. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas atitiks UEFA 4 kategorijos reikalavimus, todėl jame galės vykti visos svarbiausios futbolo varžybos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų