REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį pareiškė manąs, kad pagrindinės palūkanų normos dabartiniuose rekordiškai žemuose lygiuose išliks „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Euro zonos centrinio banko taikoma pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų norma šiuo metu sudaro rekordinius 0 proc., o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, – 0,25 procento.

REKLAMA

Tuo tarpu palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, sudaro minus 0,4 proc., ir tai reiškia, kad bankams tenka mokėti už savo indėlius ECB.

ECB iki metų pabaigos užbaigs obligacijų pirkimo programą

ECB paskelbė, jog gruodžio pabaigoje užbaigs savo milžinišką obligacijų pirkimo programą, kurią įgyvendino daugiau kaip trejus metus, kad paremtų euro zonos ekonomiką.

Valdančioji taryba nusprendė, kad obligacijų pirkimui išleidžiama suma, kuri šiuo metu sudaro 30 mlrd. eurų per mėnesį, nuo spalio mėnesio bus sumažinta perpus, tad iki gruodžio pabaigos šiam tikslui bus skiriama po 15 mlrd. eurų per mėnesį, o po to „pirkimas bus nutrauktas“, nurodoma ECB paskelbtame pranešime.

Euro zonos centrinis bankas ketvirtadienį įvykusiame birželio mėnesio posėdyje taip pat nusprendė nekeisti rekordiškai mažų palūkanų normų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų