REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kuršių nerija (nuotr. Fotodiena.lt)

Klaipėdos ir Neringos verslininkams nepavyko sudominti į Karaliaučiaus sritį vyksiančių pasaulio futbolo čempionato aistruolių.

10

Klaipėdos ir Neringos verslininkams nepavyko sudominti į Karaliaučiaus sritį vyksiančių pasaulio futbolo čempionato aistruolių.

REKLAMA

Į kitą savaitę Rusijoje prasidėsiančias varžybas turėtų vykti dešimtys tūkstančių žmonių iš tokių šalių kaip Jungtinė Karalystė, Ispanija, Belgija ar Šveicarija.

Pareigūnai prognozuoja, kad dalis jų traukiniais, lėktuvais ar automobiliais vyks per Lietuvą.

Vis dėlto apgyvendinimo ir maitinimo įstaigoms atstovaujantys žmonės sako, kad jiems ir valdžiai nepavyko pritraukti didesnes pajamas turinčių žmonių bent kelioms dienoms apsistoti šalyje.

„Turėsime dar vieną praleistą progą. Namų darbus reikėjo pasidaryti anksčiau“, – BNS sakė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktoriaus pavaduotoja Vida Kažuro.

REKLAMA
REKLAMA

„Greičiausiai tai bus pavieniai atvejai, nors viskas galėjo būti gerokai kitaip“, – pridūrė ji.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks 11-oje Rusijos miestų, tarp jų – ir Karaliaučiaus mieste. Čia esantis futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Jame vyksiančiose grupių varžybose žais Kroatijos ir Nigerijos, Serbijos ir Šveicarijos rinktinės, taip pat susitiks Ispanijos ir Maroko bei Anglijos ir Belgijos komandos.

V. Kažuro sako labiausiai apgailestaujanti dėl neišnaudoto turimo tiesioginio reiso atvykti britų sirgaliams Londonas – Palanga.

„Vienas tų skrydžių, kuris šioje situacijoje, galėjo būti ne „emigrantinis“, o įvežantis turistus, ir tas neįvyko“, – kalbėjo uostamiesčio verslininkų atstovė.

Kuršių nerijoje apgyvendinimo paslaugas teikianti Irma Baltrušaitienė BNS teigė, jog lyginant su ankstesniais metais, su išankstinėmis rezervacijomis susijusių pokyčių praktiškai nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš vokiečių gal jaučiasi kiek didesnis dėmesys, yra truputį daugiau rusų, bet abejoju, kad jie čia važiuoja dėl čempionato“, – tvirtino verslininkė.

Jai antrino Neringos verslininkų asociacijos „Neringos vėtrungės“ valdybos pirmininkas Arūnas Burkšas.

„Mano teikiamų apgyvendinimo paslaugų vieta yra arčiausiai Rusijos sienos geografiškai, net ir kilometro nėra, bet nulis, visiškas nulis“, – tvirtino jis.

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje vyks nuo birželio 14 iki liepos 15 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų