REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
80
Kaip technologijos keičia seksą? (nuotr. SCANPIX)

Inovacijų konferencijoje „Login 2018“ netrūksta diskusijų apie tai, kokia ateitis mūsų laukia. Gatvėmis važinės ne tik savaeigiai automobiliai, bet net ir tokį intymų aspektą, kaip sekas, keis technologinis progresas. Ir visa tai jau vyksta.

80

Inovacijų konferencijoje „Login 2018“ netrūksta diskusijų apie tai, kokia ateitis mūsų laukia. Gatvėmis važinės ne tik savaeigiai automobiliai, bet net ir tokį intymų aspektą, kaip sekas, keis technologinis progresas. Ir visa tai jau vyksta.

REKLAMA

Bryony Cole yra įkūrėja tyrimo centro „Future of Sex“. Jau kiek daugiau nei 2,5 metų ji tiria, kaip susilieja technologijos ir seksualumas, kokią įtaką tai turi visai žmonijai.

„Login 2018” konferencijoje ji pabrėžė, kad jau dabar „SexTech“ industrija yra verta 30 mlrd. dolerių. Prognozuojama, kad ateityje šios industrijos vertė sieks trilijonus dolerių. Ši industrija apima ne tik virtualią realybę ar sekso robotus, iš tiesų, matomos didžiulės galimybės.

„Visi mylisi ir technologija paveikia visus. Dėl to industrija turi daug galimybių, tačiau kyla ir daugybė etinių iššūkių. Reikia iš tikro suprasti, kaip tas seksualumas susijungia su technologija, ką ši industrija atneša. Tai ne tik fizinis aktas, tai gali tapti ir seksualiniu švietimu, sveikata, santykių puoselėjimu, nusikaltimų pranešimu bei, žinoma, malonumu.

REKLAMA
REKLAMA

Visa tai krenta po šia 30 mlrd. dolerių vertės „Sextech“ industrija. Bet kokia technologija sukryžminta su seksualumu gali sukurti didžiulį sektorių. Net jau šiandienai yra daugybė skirtingų „Sextech“ atkarpų. Pavyzdžiui, seksas per atstumą, virtualios realybės seksas, augmentacija ir robotika“, – konferencijoje kalbėjo Bryony Cole.

REKLAMA

Seksas per atstumą

Kaip pasakoja moteris, šiuolaikinis pasaulis išsiskiria tuo, kad vis dažniau žmonės leidžiasi yra „ilgo atstumo“ santykius. Anksčiau juos palaikyti būdavo gana sunku, tačiau dabar technologijos leidžia ne tik komunikuoti, bet ir pajausti žmogų, esanti už tūkstančių kilometrų.

B. Cole teigia, kad pirmiausia „Skype“ bei kitoks vaizdo pokalbių platformos suteikė galimybę intymius santykius perkelti į technologinę erdvę. Tačiau dabar žengiamas kitas žingsnis – vibratoriai, valdomi per atstumą. Tačiau, kas svarbu, pasak jos, kad tai ne šiaip sau baterijomis „gyveas“ vibratorius. Jis veikia susietas interneto ryšiu arba bluetooth su mobiliuoju įrenginiu. Taip net per atstumą partneris gali palaikyti intymumą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena šiuo metu atsirandančių technologijų – specialūs kostiumai.

„Užsideda kostiumą čia Lietuvoje, o jauti savo partnerio prisilietimus, nesvarbu kuriame pasaulio krašte jis bebūtų. Tokie kostiumai dabar yra kuriami ir jie padeda palaikyti intymius santykius ir tiems, kurie turi kažkokių fizinių negalių. Net ir paįvairina kasdienybę. Pavyzdžiui tu esi virtuvėje, o tavo partneris guli lovoje – jūs su kostiumais ir vienas kitą jaučiate. Ateityje tokios technologijos bus susietos su socialiniais tinklais ir pasimatymų programėlėmis“, – sako ji.

Be visa to, jau išrasta ir „pagalvių technologija“ Tavo pagalvė susieta su partneriu ir per atstumą gali jausti jo širdies dūžius. Ar net bučiuotis. Prisidėjus specialų priedą prie telefono, tu bučiuoji savo išmanųjį įrenginį, bet partneris per telefoną jaučia tavo lūpas. Nepaisant, koks atstumas skiria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paveikia net savo kūnus

Ne mažiau svarbi ir virtuali realybė, kuri veikia ne vien kaip sekso žaisliukas. Pavyzdžiui, skatinamas švietimas. „Virtual sexology“ sukurti švietimo kursai suaugusiesiems leidžia labiau įsijausti į mokymus. Sekso terapeutai sukūrė programą, kuri vyrams padeda spręsti ankstyvos ejakuliacijos problemas, o moteris – savo kūno suvokimo.

Tačiau „Sextech“ gali būti ir daug labiau ekstremali. Štai čia ateina augmentacija, kai technologijomis paveikia savo paties kūną.

„2016 metais JAV buvo atlikta pirmoji penio transplantacija vėžį išgyvenusiam vyrui. Švedijoje atlikta sėkminga gimdos transplantacija moteriai, ji vėl gali turėti vaikų. Prie to ateityje prisidės ir 3D spausdinimas.

REKLAMA

Žinoma, dabar eksperimentuojama su augmentacija malonumo srityje. Vyro penį galima paversti vibratoriumi. Prototipas kaip tik pasirodys po dviejų savaičių. Tai mažas sensorius, nykščio dydžio, kuris yra įdiegiamas virš dubens. Šis įrenginys leidžia peniui vibruoti.

Tačiau yra įrenginių, kurie gali padėti sustabdyti nusikaltimą. Pietų Afrikoje, kas 17 sekundžių išprievartaujama moteris. Vienas daktaras sukūrė tokią technologiją, panašią į tamponą. Tačiau, kai ją priliečia penis, yra neįmanoma pašalinti, privaloma eiti pas gydytoją, kad išlaisvintų“, – pasakojo B. Cole.

Robotikos technologijos labiausiai pasireiškė Japonijoje, kur net sukurta virtuali mergina. Dėl didelio vienišumo vyrai dažnai šia virtualia mergina pakeičia tikrą merginą. Nemaži istorijų viešojoje erdvėje rodo, kad vėliau net susituokiama su tokia partnere.

REKLAMA

Kaip pasakoja B. Cole, jei su tokia virtualia mergina susituokia šios bendrovės darbuotojams, jam mokami 45 doleriais kas mėnesį, o per „merginos“ gimtadienį duodamas laisvadienis.

Sekso robotai ne tik seksui

Dabartiniai sekso robotai tai ne šiaip lėlės. Stengiamasi įdiegti dirbtinį intelektą, kad sekso robotas būtų su asmenybe. Tokia yra ir „Harmony“ – dirbtinio intelekto sekso robotė, kuri turi 12 skirtingų charakterio savybių. Jas gali valdyti per mobilią programėlę ir pasirinkti, ar nori, kad tavo robotė būti rimta, ar linksma, ar miela, ar išdykusi.

Konferencijos metu, bandyta ją pakalbinti. Tiesa, atsakymai panašūs į žymiosios humanoidės Sofijos. Skirtumas tas, kad sekso robotė, gali būti nustatyta atsakinėti nešvankiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Harmony“ kūrėjas Mattas Mcmullenas teigė, kad technologija sparčiai vystosi. Dabar vystoma technologija, kuri ateityje robotams leis ir dainuoti.

Po 3–5 metų tikimasi sukurti tokį sekso robotą ir robotę, kurie valdytų viršutinę kūno dalį, rankas. Tiesa, būtent čia ir skiriama daug dėmesio saugumui, kad robotas rankas valdytų saugiai, nepanaudotų galios blogam veiksmui. Kad robotas valdytų visą kūną, teks palaukti dar ilgiau.

Be to, ši lėlė pasižymi tuo, kad ji gali būti padaryta visiškai pagal individualų užsakymą – pakeičiamas veidas, plaukai, net akcentas ir balsas.

„Svarbu suprasti, kad žmonėms ši lėlė yra asmenybė, kompanionas. O dienos pabaigoje, ši lėlė galiausiai leidžia jiems jaustis laimingiems, nebe tokiems vienišiems“, – kalbėjo jis.

Jis pridėjo nuoširdžiai tikintis, kad žmonijai bus naudingi tokie sukurti robotai, o gąsdinančios rizikos kyla tik prisižiūrėjus filmus, kuomet robotai bando užvaldyti žmoniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų