REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Verslininkės Jolantos Blažytės valdomam koncernui „Vikonda“ vadovaus Suomijos bendrovės „Fazer Bakeries“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Fazer Lietuva“ pranešė, kad M. Snarskis dar du mėnesius dirbs įmonėje, o vėliau taps „Vikondos“ generaliniu direktoriumi.

REKLAMA

Prie „Fazer“ Lietuvoje M. Snarskis prisijungė 2008 metais, o nuo 2014 metų taip pat dirbo Baltijos šalių „Fazer Bakery Baltic“ direktoriumi. Ekonomistas M. Snarskis taip pat yra dirbęs įmonėse „Bennet Distributors“, „Švyturys“, „House of Prince Lietuva“.

„Vikondos“ atstovė Gintarė Rožėnė BNS patvirtino, kad M. Snarskis pakeis nuo kovo pradžios koncernui laikinai vadovaujantį Edmundą Damanskį.

2008 metais delfi.lt skelbė, jog E. Damanskis, buvęs bankrutavusios bendrovės „Kauno statybininkas“ akcininkas ir valdybos narys, pripažintas kaltu dėl bendrovės turto pasisavinimo ir iššvaistymo. Lietuvos apeliacinis teismas jam skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ir nurodė atlyginti beveik 15 tūkst. eurų žalą. Kartu su E. Damanskiu buvo nuteistas ir pagrindinis įmonės akcininkas Ramutis Bruožis bei kitas akcininkas Jonas Banevičius.

J. Blažytė tiesiogiai valdo 50 proc. „Vikondos“ akcijų. Dar 35 proc. įmonės akcijų priklauso bendrovei „Vėjo galia“, 14,99 proc. – Laurai Blažytei.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų