REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Alkoholis (nuotr. 123rf.com)

Mažmeninės prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ už neleistiną alaus reklamą nubausta teisingai, nutarė teismas.

12

Mažmeninės prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ už neleistiną alaus reklamą nubausta teisingai, nutarė teismas.

REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį atmetė „Maximos LT“ skundą, kuriuo siekta panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) gruodį priimtą nutarimą įmonei už Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimą skirti 1 tūkst. eurų baudą, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Departamentas nustatė, jog Vilniuje, Mindaugo g. esančioje „Maxima“ parduotuvėje 2017 metų rugsėjį vyko alaus „Valentins Weissbier“ akcija, paskelbta apie jo kainos sumažinimą.

„Maxima LT“ tikina neketinusi rengti alaus akcijos ar skelbti apie kainos sumažinimą, o pažeidimas esą įvyko dėl darbuotojo klaidos, kai kaina buvo atspausdinta ant akcijos šablono lapo. „Maximoje“ įprastos prekių kainos nurodomos ant baltos ir geltonos spalvos kainolapių, o akcijų kainos – ant raudonos spalvos.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklas siekė sumažinti baudą iki minimalios – 289 eurų ir kaip argumentą pateikė tai, jog tyrimo metu bendradarbiavo su NTAKD, pateikė jam visą informaciją.

REKLAMA

Tačiau teismas nustatė, kad departamentas negavo vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotų įrašų, kuriuose matoma alaus išdėstymo vieta – praėjime ant palečių. „Maximos LT“ teigimu, įrašas nebuvo išsiųstas dėl įmonės darbuotojo klaidos, o šiuo metu jau yra pasibaigę jo išsaugojimo terminai.

Draudimas prekybos vietose reklamuoti alkoholio akcijas įsigaliojo 2016 metų lapkritį. Sumažinta kaina etiketėje gali būti nurodyta, tačiau negali būti palyginimo su ankstesne kaina. Už pažeidimą NTAKD gali skirti baudą nuo 289 iki 2896 eurų.

Departamentas dėl šio apribojimo yra skyręs baudas bendrovėms „Maxima LT“, „Rimi Lietuva“, „Lidl Lietuva“, „Volfas Engelman“, „Gelsva“ ir „Onega Baltic Trade“.

Nuo šių metų pradžios, siekiant sumažinti alkoholio vartojimą šalyje, Seimas visiškai uždraudė alkoholio reklamą. Taip pat padidino alkoholio įsigijimo amžiaus cenzą iki 20 metų ir sutrumpino prekybos laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų