REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Mindaugas Marcinkevičius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
22

 

Vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „VP grupė“ smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius turėjo teisę viešai išsakyti savo nuomonę apie grupės mokesčių politiką, nusprendė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužės 17 dieną atmetė „Vilniaus prekybos“, „Franmax“, „Leksitos“, Nerijaus Numavičiaus, Vlado Numavičiaus, Igno Staškevičiaus ir Mindaugo Bagdonavičiaus prašymą neatitinkančiais tikrovės pripažinti M. Marcinkevičiaus kaltinimus, neva „Vilniaus prekybos“ grupės įmonės vengė mokėti mokesčius.

REKLAMA

N. Numavičiaus atstovai pabrėžia, kad teismas sprendimą priėmė nenustatęs mokesčių nesumokėjimo atvejų. Jie BNS informavo, kad skųs jiems nepalankią nutartį - tai jie turi padaryti per 30 dienų, skundą pateikiant Vilniaus apygardos teismui.

„Šį sprendimą tikrai skųsime, nes manome, kad jeigu formuosis tokia teismų praktika, tiek asmens garbę ir orumą, tiek įmonės dalykinę reputaciją galima sužlugdyti negrįžtamai. M. Marcinkevičiaus paskleistus teiginius pirmosios instancijos teismas įvertino ne kaip paskleistus tikrovės neatitinkančius faktus, bet kaip subjektyvią nuomonę ir šioje vietoje suteikė prioritetą saviraiškos laisvei, o ne reputacijos apsaugai“, – komentare BNS sakė N. Numavičiaus atstovas Vaidotas Cucėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip matyti iš teismo sprendimo, pakanka į savo teiginius dirbtinai įkelti modalinius žodžius „galimai“, „ mano nuomone“, ir tuomet šmeižti, skleisti melagingus teiginius leidžiama be apribojimų, tokiu būdu sugriaunant asmens garbę ir orumą bei reputaciją. Tai skamba absurdiškai“, – pridūrė jis.

Teismo nutartis nevieša, todėl M. Marcinkevičiaus atstovai jos nekomentuoja.

„Vilniaus prekyba“ į teismą dėl M.Marcinkevičiaus viešai išsakytų pareiškimų įmonių grupės ir atskirų jos akcininkų atžvilgiu kreipėsi 2015-ųjų rugpjūtį. Iki 10 proc. akcijų įvairiose VP grupės įmonėse turintis M. Marcinkevičius tuomet pareiškė, kad „Vilniaus prekybos“ grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VP grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M. Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

Verslininkai ir jų kontroliuojamos įmonės santykius aiškinasi skirtinguose teismuose, VP grupės akcininkų santykiai sulaukė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir teisėsaugos dėmesio. Jie taip pat figūruoja ir politinės korupcijos byloje – buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis apie tai kalbėjosi su buvusiu VMI viršininku Dainoru Bradausku, kuris pernai sausį buvo atleistas iš pareigų už korupcinę veiklą ir šiurkščius tarnybinius pažeidimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų