REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Nakvynė Palangoje (tv3.lt fotomontažas)

Nors paslaugų kokybė paaugo, tačiau nakvynės įkainiai privačiame sektoriuje Palangoje naują sezoną išlieka tokie patys, kaip ir praeitą. Sektoriaus atstovų teigimu, kainos gali nežymiai pakilti nebent sezono viduryje, jei bus geri vasariški orai.

45

Nors paslaugų kokybė paaugo, tačiau nakvynės įkainiai privačiame sektoriuje Palangoje naują sezoną išlieka tokie patys, kaip ir praeitą. Sektoriaus atstovų teigimu, kainos gali nežymiai pakilti nebent sezono viduryje, jei bus geri vasariški orai.

REKLAMA

Palanga oficialiai naują sezoną pradeda gegužės 25-27 d. Šiame kurorte 2017 m. nakvynę rinkosi virš 307 tūkst. turistų – tai yra 107 tūkst. daugiau nei 2016 m.  Valstybinio turizmo departamento duomenimis, tarp lietuvių Palanga yra populiariausias kurortas – poilsį su nakvyne Palangoje 2017 m. pasirinko 245 tūkst. tautiečių. Vietinių turistų skaičius 2017 m. Palangoje, lyginant su kitais šalies kurortais, išaugo ženkliausiai – 11,5 proc.

Šiuo metu Palangoje vienu metu gali būti suteikta nakvynė daugiau nei 15 tūkst. svečių. Kurorte šįmet veikia 70 viešbučių, o nakvynės vietų pasiūla ir toliau auga – statomi nauji namai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, vietiniams turistams jau nebeužtenka tik lovos ir pavalgymo šiame kurorte.

REKLAMA

„Dabar lietuvius į Palangą traukia ne tik jūra, – sako pašnekovė. – Poilsiautojus domina aktyvios pramogos, nauji traukos objektai, patogi infrastruktūra, sutvarkytos viešosios erdvės“.

Kainos kritusios 30-40 proc.

Pigiausią nakvynės vietą (be baltos patalynės, rankšluosčio, dušo ir tualeto) Palangoje šią vasarą galima bus rasti ir už 5 Eur. Norintys minėtų patogumų, gegužę Palangoje už nakvynę privačiame sektoriuje mokės apie 10-15 Eur, birželį – 20-25 Eur, liepą-rugpjūtį – 35-40 Eur. Į šią kainą gali įeiti ir mini virtuvė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai reiškia, kad už sąlyginai neaukštą kainą galima gauti padorias nakvynės sąlygas, karštligiškai neieškant pačio pigiausio varianto“, – kalba apgyvendinimo paslaugų portalo „Priejuros.lt“ vadovas Laurynas Šertvyčius.

Pašnekovas prognozuoja, jog šį sezoną Palangoje nakvynės privačiame sektoriuje kainos ir toliau išliks nekitusios, nors paslaugų kokybė bus aukštesnė.

„Dėl dvejų pastarųjų metų prastais orais pasižymėjusių vasarų, pastatytų naujų butų ir užsienio konkurencijos nakvynės kainos Palangoje yra kritusios apie 30-40 proc. ir šįmet jos gali pakilti nebent sezono įkarštyje – liepą ir rugpjūtį. Kainų augimas priklausys nuo to, ar tuos du mėnesius bus geri orai. Birželį kainos nekinta, išlieka žemos“, – komentuoja L. Šertvytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot L. Šertvyčiaus, daugelis kambarių nuomotojų kurorte šįmet siūlo dar geresnės kokybės, kai kurie – ir naujos statybos – butus nakvynei už sumažėjusią kainą. Privačiame sektoriuje, pašnekovo teigimu, dominuoja vietiniai poilsiautojai, o užsieniečiai sudaro mažesnę svečių dalį. Dėl geopolitinių permainų Palangoje jau keletą metų yra sumažėjęs ir poilsiautojų srautas iš Rusijos – tai irgi daro įtaką mažesnių įkainių tendencijoms.

Svarbiausia – tvarkinga lova ir dušas

Dviejų-trijų-keturių-penkių vietų kambarius Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje esančiame name, nuomojantis Aivaras Sabanskas įvardija, kad šį sezoną nakvynės įkainių nekels, išskyrus šventinius ilguosius savaitgalius. Ne sezonu dviviečio kambario nuoma parai kainuoja apie 14 Eur, sezono įkarštyje – 20 Eur.

REKLAMA

Su verslo liudijimu dirbančio palangiškio teigimu, išlaikyti stabilias kainas ir pakelti paslaugų kokybę jis turi galimybę, nes tai yra šeimos verslas, nereikia samdyti pagalbininkų, taip pat ir dėl to, kad minėtos patalpos priklauso jiems, nėra išsinuomotos.

A. Sabansko teigimu, kasmet yra investuojama į jo teikiamų apgyvendinimo paslaugų kokybės gerinimą: šįmet buvo atnaujinti sanitariniai mazgai, kas keletą metų keičiami baldai, prieš dvejus metus kambariuose buvo pastatyti nauji televizoriai, taip pat juose yra ir šaldytuvai.

„Klientams svarbiausia yra tvarkinga lova ir tvarkingas dušas. Papildomą paslaugų vertę kuria bevielis interneto ryšys, šaldytuvas, televizorius“, – nurodo pašnekovas.

REKLAMA

Nuomotojai išsigandę

Palangos miesto bendruomenės „Palangos rūpestėlis“, kuri taip pat vienija ir kambarių nuomotojus, valdybos pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė įvardija, kad šiuo metu kurorte nakvynės paslaugos privačiame sektoriuje yra teikiamos labai žemomis kainomis.

„Galima rasti komfortiškus, aukštos kokybės butus nakvynei netoli jūros labai nebrangiai, – pažymi A. Sabaliauskaitė. – Taip yra dėl to, kad nuomotojai yra išsigandę – juos įbaugino dvi prastos pastarosios vasaros, išaugusi naujų butų nuomai pasiūla. Kol kas kainų augimo tendencijų neįžvelgiame, kai tuo metu paslaugų kokybė dažnai pranoksta nedidelę kainą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų