REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiausia teritorinių darbo biržų balandį gautų pranešimų apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą buvo iš pertvarkomų valstybės įstaigų.

Daugiausia teritorinių darbo biržų balandį gautų pranešimų apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą buvo iš pertvarkomų valstybės įstaigų.

REKLAMA

Iš viso balandį gauti 5 pranešimai apie numatomą 276 darbuotojų atleidimą. Pernai balandį gauti 3 pranešimai ir įspėti 52 žmonės, BNS informavo Darbo birža.

Žemės ūkio ministerija įspėjo apie 143 darbuotojų atleidimą, o Transporto investicijų direkcija (TID) – apie 51.

Ministerijos atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič BNS teigė, kad Darbo biržai pateikti duomenys apie naikinamas pareigybes, tačiau tai nereiškia, kad būtent tiek darbuotojų bus atleista. Anot jos, bus naikinama apie 50 pareigybių.

„Iš 343 pareigybių 190-čiai darbuotojų, kurių funkcijos iš esmės nepasikeitė, buvo pasiūlyta toliau eiti pareigas pagal pasikeitusias pareigybes. Likusios 153 pareigybės naikinamos, o vietoj jų įsteigiama 100 naujų pareigybių. Į jas šiuo metu vykdomos atrankos iš ministerijos darbuotojų, kuriems nebuvo pasiūlyta eiti pareigas pagal pasikeitusias pareigybes. Tikslus skaičius atleistų darbuotojų paaiškės tik liepos 1 dieną, atlikus visas atrankas į naujai steigiamas pareigybes“, – BNS atsiųstame komentare teigė B. Zaborovska-Zdanovič.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė teigė, kad Vyriausybės sprendimu pertvarkomos TID funkcijas, susijusias su ES projektų priežiūra, perims Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

REKLAMA

„Minėtas darbuotojų atleidimas yra susijęs su pertvarka – iš TID atleidžiami darbuotojai pereis dirbti į CPVA. Siekiant užtikrinti projektų tęstinumą, CPVA planuoja priimti visus norinčius pereiti projektų vadovus. Pertvarkos metu mažės administracinių darbuotojų, tad su TID administracijos darbuotojais bus atsiskaityta pagal teisės aktus“, – BNS atsiųstame komentare teigė V. Šmaižytė.

Balandį taip pat gautas bankrutuojančios „Kauno dujotiekio statybos“ pranešimas apie numatomą 38 darbuotojų atleidimą, dar 21 žmogų numato atleisti kita bankrutuojanti Kauno bendrovė „Energijos servisas“.

Be to, reorganizuojamas Alytaus regiono aplinkos departamentas įspėjo 23 darbuotojus.

Iš viso šiemet per keturis mėnesius gautas 31 pranešimas apie numatomą 1,1 tūkst. darbuotojų atleidimą. Pernai sausį-balandį gauta 11 pranešimų ir įspėti 4994 darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų