REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Kosmetika (nuotr. 123rf.com)

 Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) rengiasi pradėti kosmetiką iš trečiųjų šalių importuojančių bendrovių patikrinimus.

32

 Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) rengiasi pradėti kosmetiką iš trečiųjų šalių importuojančių bendrovių patikrinimus.

REKLAMA

Griežtesnę į Lietuvą iš trečiųjų šalių, pavyzdžiui, Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ar Tailando, įvežamos kosmetikos kontrolę numato nuo sausio įsigaliojęs Vyriausybės nutarimas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sako, kad naujais tikrinimais bus siekiama užtikrinti kosmetikos saugą Lietuvos ir visos Europos Sąjungos vartotojams bei suvienodinti verslo sąlygas kosmetikos gamintojams ir importuotojams.

„Ruošiamės gana rimtiems rinkos priežiūros pokyčiams kosmetikos srityje. Iki šios dienos buvo (...) visiškai praleisti kosmetikos importuotojai iš trečiųjų šalių“, – spaudos konferencijoje sakė R. Lingienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, patikrinimai turėtų prasidėti artimiausiu metu, o iki metų pabaigos turėtų būti patikrinta apie 10 proc. bendrovių, importuojančių kosmetiką iš trečiųjų šalių.

REKLAMA

R. Lingienės teigimu, iš Muitinės gauta informacija rodo, kad kosmetiką į Lietuvą įveža gerokai daugiau importuotojų, nei yra užsiregistravę specialiame portale. Pasak jos, sprendžiant, kokias įmones tikrinti pirmiausia, vertinama, ar jos tinkamai užregistravusios veiklą, žiūrima į įvežamų produktų kiekius, taip pat vertinama, ar importuojami kūdikiams ir vaikams skirti produktai.

„Tikrai nevaikščiosime nuolat pas tuos, pas kuriuos viskas gerai, tikrai ne tas bus prioritetas“, – aiškino ji.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs kosmetiką iš ne Europos Sąjungos šalių importuojančios bendrovės „Veratrum Pharma“ direktorius Zenonas Tetianiecas sakė esąs įsitikinęs, kad netinkamos kosmetikos Lietuvos rinkoje – itin daug.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuo toliau, tuo daugiau atsiranda nelegalių ir neteisėtų prekeivių, tikrintojų reikės labai daug. Praeikit per Gariūnus, per tuos pačius eurokosus ir drogus, univermage skyriai yra, nekalbant apie tuos, kur turguose stovi. Tai vyksta masiškai“, – BNS dėstė jis.

Tuo metu R. Lingienė pažymėjo, kad kovai su nelegalia prekyba vien visuomenės sveikatos specialistų tikrinimų neužteks.

„Kalbant apie prekybą tarpuvartėse, tai yra mūsų visų reikalas, tai yra ir vartotojų informavimas, švietimas. Pieną kažkada pirkdavome iš Baltarusijos pakampėse, bet nebėra to. Tai yra Vidaus reikalų ministerijos institucijų reikalas ar pačių žmonių sąmoningumo reikalas“, – pabrėžė ji.

R. Lingienė vylėsi, kad Seime jau gegužės mėnesį bus priimtos Administracinių nusižengimų kodekso pataisos, numatančios didesnes ir diferencijuotas administracines nuobaudas už kosmetikos gamybos ir tiekimo rinkai reikalavimų pažeidimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų