REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Įpūtęs 0,58 prom. girtas vairuotojas spruko nuo policijos nuotr. Broniaus Jablonsko

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis susitikęs su automobilių dalijimosi paslaugų įmonių „CityBee“ ir „Spark“ atstovais paskelbė, kad dėl alkoblokų šių įmonių automobiliuose diskusija bus tęsiama, tačiau taip pat norima šį reikalavimą ir išplėsti.

16

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis susitikęs su automobilių dalijimosi paslaugų įmonių „CityBee“ ir „Spark“ atstovais paskelbė, kad dėl alkoblokų šių įmonių automobiliuose diskusija bus tęsiama, tačiau taip pat norima šį reikalavimą ir išplėsti.

REKLAMA

R. Masiulio teigimu, reikėtų žvelgti ne tik į „Citybee“ ar „Spark“ automobilius, tačiau ir į transportą, kuriuo vežami vaikai, tar[miestinį transportą.

„Pirmiausia nuoširdi užjauta žuvusiai šeimai kalbėjomės su įmonių atstovais veikiančioje šioje rinkoje, kaip galėtume sumažinti tokius skaudžius įvykius. Malonu girdėti, kad „Citybee“ neatmeta alkoblokų įrengimo, jau kurį laiką testuoja tai. Mes diskutuosime ne tik apie laikinos nuomos, bet ir užmiestinio keleivio vežimo transportui, tam transportui, kuris veža vaikus, alkoblokų įdiegimą“, - kalbėjo susisiekimo ministras.

Taip pat nuspręsta toliau keistis duomenimis apie tuos, kurie bausti už vairavimą išgėrus, kad jiems iš viso nebūtų leistina naudotis tokių įmonių, kaip „Citybee“ paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Masiulio vaikus veža ne tik mokykliniai autobusai, bet ir kitas užmiestinis transportas. Tačiau, pasak ministro, tokį įstatymą priimti nėra lengva.

REKLAMA

„Maršrutiniams ar mikro autobusams vienas sprendimas, „Citybee“ ir „Spark“ galbūt kitas techninis sprendimas. Galbūt miršus sprendimas, kad dalyje diegiami alkoblokai, dalyje kita įranga. Kai ruošime įstatymą diskutuosime su abiem pusėmis, kad būtų efektyvus sprendimas ir mažintų tų žmonių, kurie sėda girti prie vairo galimybes“, - sako R. Masiulis.

Tačiau, anot jo, vien alkoblokai problemos neišspręs. Būtina informuoti ir šviesti visuomenę, ypač jaunąją kartą, kuri užaugusi nesėstų išgėrusi prie vairo.

REKLAMA
REKLAMA

L. Yla: vien alkoblokai „Citybee“ automobiliuose problemos neišspręs

Tuo tarpu „Citybee“ vadovas Lukas Yla naujienų portalo tv3.lt klaustas, kiek gi gali kainuoti įrengti alkoblokus teigė, kad viskas dar skaičiavimo stadijose, priklausomai nuo to, kokia technika būtų pasirinkta. Tad, nors ir alkoblokai buvo testuojami dar prieš tragišką savaitgalio avariją, nėra aišku, kada ir ar tikrai visuose automobiliuose bus įdiegta tokia įranga. Bus tęsiamos diskusijos apie tai su Susisiekimo ministerija.

„Mes smerkiame neblaivius vairuotojus. Kalbant apie būsimus sprendimus tai analizuojamės užsienio rinką, ką būtų galima pasiskolinti, tam reikia kompleksinio sprendimo, kad nepasikartotų nelaimės. Konkrečiai su ministerija aptarsime, bet yra įvairių priemonių, nuo duomenų dalijimosi su ministerija iki kitų galimų saugiklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad tai visos mūsų visuomenės problema. „Citybee“ šiai dienai būtina užsiregistruoti, būtina turėti vairuotojo pažymėjimą, neblaivius vairuotojus sistemoje užblokuojame visam laikui. Smerkiame tokius vairuotojus ir mūsų tikslas užkirsti kelią tokiems vairuotojams naudotis bet kokia transporto priemone.

Mes sprendimo jau prieš kelis mėnesio pradėjome ieškoti, svarstome galimybes. Kadangi reikalingos programinės įrangos adaptacija, pasakyti, kad bus priemonės – sunku“, - kalbėjo L. Yla.

L. Yla teigia, kad vien alkoblokų įdiegimas „Citybee“ problemos neišspręs.

„Šiai dienai tikslas rasti efektyviausius ir priimtiniausius būdus, kaip spręsti problemą. Lietuvoje turime vairavimo išgėrus problemą ir tai ne tik „Citybee“ automobiliuose. Mūsų automobilių parkas visame Lietuvos automobilių parke sudaro tik 0,034 proc. tai mažas procentas, kuris vienas problemos neišspręs“, - tv3.lt sakė L. Yla.

REKLAMA

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis jau anksčiau išsakė poziciją, kad reikėtų ne tik įrengti alkoblokus nuomojamuose automobiliuose, bet ir viešinti pagautų neblaivių vairuotojų pavardes.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad diskusiją įplieskė naktį iš šeštadienio į sekmadienį įvykusi avarija. Girtas vyras sėdo už nuomojamo „CityBee“ automobilio vairo ir rėžėsi į žalio šviesoforo signalo laukusius automobilius. Įvykio metu žuvo 26 metų mergina, sėdėjusi taksi automobilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų