REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai su problemomis, kuomet studentai neturi dar pagaminto studento pažymėjimo ir turi naudotis pažymomis iš universitetų, susiduriama rudenį. Tačiau pamesti pažymėjimą galima bet kada, o tuomet ir vėl teks prašyti pažymos. Tačiau su ja nuolaidą transportui suteiks ne visi.

Dažniausiai su problemomis, kuomet studentai neturi dar pagaminto studento pažymėjimo ir turi naudotis pažymomis iš universitetų, susiduriama rudenį. Tačiau pamesti pažymėjimą galima bet kada, o tuomet ir vėl teks prašyti pažymos. Tačiau su ja nuolaidą transportui suteiks ne visi.

REKLAMA

Būtent tokia vilnietės Editos istorija pasiekė naujienų portalą tv3.lt. Belaukdama, kol jai bus pagamintas naujas LSP, ji iš Vilniaus nusprendė viešuoju transportu vykti į Klaipėdą. Tačiau tiek autobusų stotyje, tiek geležinkelio stotyje buvo pareikšta, kad dokumentas – netinkamas.

„Kol gaminamas LSP, Vilniaus universitetas išduoda oficialias pažymas, kad studentas mokosi, kuriame kurse, kokia programa. Yra ir parašai, anstpaudai. Jis oficialus ir originalas. Perkant lengvatinį bilietą važinėti viešuoju transportu mieste – man jokių problemų. Kontrolė patikrina, kad čia oficiali ir galiojanti pažyma, dėl to nekyla jokių problemų“, – rašo Edita.

Tačiau, anot jos, papiktino situacija, kai šio oficialaus dokumento nepriėmė prašant lengvatinio bilieto tarpmiestiniam transportui.

REKLAMA
REKLAMA

„Principas tas, kad tai nelaikoma oficialiu dokumentu. Man tiesiog buvo pareikšta, kad jokios nuolaidos nėra taikomos, jos taikomos tik su LSP. Pareiškė ir autobusų stotyje, ir geležinkelio stotyje. Ir kasininkės langeliuose, ir administratorės net. Parašyta, kad reikia pateikti galiojantį lengvatą patvirtinantį dokumentą. Bet juk jei nėra LSP, tai pažyma yra patvirtinanti lengvatą.

REKLAMA

Man asmeniškai tai pirmas kartas, nes anksčiau turėjau LSP. O šiaip tai man pasakė, kad čia ne jūs pirma, kuri negaunate lengvatos. Vadinasi ne man vienai tokia problema“, – tikina studentė.

Ir iš ties yra nurodoma, kad Lietuvos ir Europos Sąjungos aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentams, profesinio mokymo įstaigų dieninių skyrių moksleiviams, 50 proc. nuolaida tarpmiestiniam transportui yra taikoma pateikusiems studento ar mokinio pažymėjimą (užsienyje studijuojantiems studentams nuolaida taikoma pateikus tarptautinį studento pažymėjimą ISIC). Transporto lengvata yra netaikoma tik neakivaizdinių ar vakarinių studijų studentams bei dieninių bendrojo lavinimo mokyklų mokiniams lengvata neteikiama.

REKLAMA
REKLAMA

Tad šiuo atveju, Edita turėdama studento pažymėjimą atstojančią pažymą, nuolaidą gauti turėjo. Tai patvirtina ir Lietuvos geležinkelių atstovė. Anot jos, galėjo įsivelti žmogiškoji klaida.

„Studentams, pateikusiems galiojančias pažymas, taikoma tokia pati nuolaida kelionėms, kaip ir turintiems studento pažymėjimus (LSP). Keliaujančių su tokiomis pažymomis ypač daug rugsėjo–spalio mėnesiais, kuomet pirmakursiams gaminami nauji studento pažymėjimai. Nežinodami, kuriuo konkrečiai traukiniu vyko keleivė, negalime tiksliai atsakyti, kodėl jai nebuvo suteikta nuolaida – galbūt įsivėlė žmogiškoji aptarnaujančio personalo klaida.

Bet kokiu atveju nuoširdžiai atsiprašome keleivės už patirtus nesklandumus ir maloniai prašome susisiekti su „Lietuvos geležinkeliais“, kad galėtume išsiaiškinti susidariusią situaciją“, – atsakė „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento vyriausioji specialistė Novilė Aleksejevaitė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų