REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Darbas (nuotr. Shutterstock.com)

Seimui šeštadienį pradedant pavasario sesiją, BNS pateikia verslui svarbius sprendimus, kurie, tikimasi, bus priimti iki liepos pradžios.

43

Seimui šeštadienį pradedant pavasario sesiją, BNS pateikia verslui svarbius sprendimus, kurie, tikimasi, bus priimti iki liepos pradžios.

REKLAMA

Pensijų kaupimo sistemos reforma. Ketinama patvirtinti naują pensijų kaupimo antros ir trečios pakopos fonduose tvarką. Tikėtina, kad bus atsisakyta pervedimų iš „Sodros“ į privačius pensijų fondus, o kaupimas bus skatinamas mokestinėmis lengvatomis gyventojams ir įmonėms, jeigu pastarosios prisidės prie darbuotojų įmokų.

Vyriausybė rengia ir balandį ketina patvirtinti mokesčių reformą, tačiau jos detalės kol kas nepaskelbtos. Po Vyriausybės sprendimo Seimui numatoma pateikti įstatymų pataisų paketą. Jį norima priimti dar šioje Seimo sesijoje.

Viena svarstomų reformos dalių – „Sodros“ įmokų „lubos“. Teigiama, kad „lubos“ paskatintų ekonomikos konkurencingumą ir padėtų išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus. Daugiausia ginčijamasi dėl jų ribų. Be to, svarstoma sujungti darbdavio ir darbuotojo mokesčius. Teigiama, kad sujungus su darbo pajamomis susijusios mokesčius („Sodros“ įmokas), bus skaidriau žmogui pateikiama informacija apie jo darbo užmokestį ir sumokamus mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių įmonių pertvarka. Planuojama socialinių įmonių steigimo ir finansavimo reforma – ja siekiama užkirsti kelią įmonėms neįgaliuosius įdarbinti „popieriuje“ ir pasinaudoti finansine parama iš valstybės ir Europos Sąjungos.

Seimui jau pateikta ir, tikimasi, bus priimta Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategija.

Parama būstui jaunoms šeimoms. Vyriausybė siūlo šeimoms iki 35 metų pirmam būstui regionuose skirti 15 proc. kompensaciją, bet ne brangesniam kaip 87 tūkst. eurų vertės būstui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų