REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
103
Vilnius (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos metų ekonomikos konferencijoje, kurią organizuoja žurnalas „Valstybė“, verslo, ekonomikos ir žiniasklaidos lyderiai diskutavo kaip 4-oji pramonės revoliucija pakeis verslo potencialą. Diskusijoje buvo aptariama, kaip investuoti išmintingai.

103

Lietuvos metų ekonomikos konferencijoje, kurią organizuoja žurnalas „Valstybė“, verslo, ekonomikos ir žiniasklaidos lyderiai diskutavo kaip 4-oji pramonės revoliucija pakeis verslo potencialą. Diskusijoje buvo aptariama, kaip investuoti išmintingai.

REKLAMA

Mintimis ir įžvalgomis dalijosi „Oberlo“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Andrius Šlimas, „All Media Lithuania“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, verslininkas Vladas Lašas, „Danske Bank“ Baltijos šalių vyriausiasis ekonomistas Rokas Grajauskas, „TransferGo“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas.

Lietuviams sekasi finansų srityje

Konferencijos dalyviams diskutuojant apie verslo potencialą ir ateities iššūkius, užsiminta ir apie svarbiausius pokyčius atskirose srityse, kurių ignoruoti negalima ir kuriuos reikėtų Lietuvos verslui dabar jau galvoti. Žinoma, kiekvieno verslininko siekis rasti tokią nišą, į kurią investavus, ateitų sėkmė.

Andrius Šlimas tikino, kad Lietuvos didelis potencialas yra „FinTech“. „Aš pats baigiau mokslus Jungtinėje Karalystėje, o štai geriausia visų laikų studentė buvo moteris, lietuvė Vaiva Katinaitė. Dabar ji tikra žinoma ekonomistė, dar vienas geriausiu pripažintas studentas buvo latvis.

REKLAMA
REKLAMA

Mes lietuviai, turime talentą finansams ir lietuviai tuo masiškai užsiima, išvažiuoja ir savo pasiekimais patenka tarp geriausių. Lietuviai turi nerealų potencialą ir geba pritraukti kapitalą“, - įsitikinęs A. Šlimas.

REKLAMA

Verslininkas Vladas Lašas ragino visus konferencijos dalyvius atkreipti dėmesį Lietuvos jaunimą. „Kiekvienas iš čia esančių, esam kažką savo srityje pasiekę. Pasidalinkim tuo su jaunimu, talentingais žmonėmis. Skirkit laiko, kontaktų, resursų susikurti jiems karjerą, judėti į priekį.

Mes turim tikrai talentingų moksleivių, studentų, kurių nepalaikom pakankamai ir jie išvažiuoja. Nelaukim kol valstybė išspręs šį protų nutekėjimą. Kiekvienas iš mūsų gali didelį pokytį padaryti. Pavyzdys mums, ne tik laukti kol „Tesla“ padarys, bet galim ir patys kažką padaryti daugiau. Juolab, tikrai sugebančių turim“, - sakė V. Lašas.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu laiku reaguoti į pokyčius

Daumantas Dvilinskas įsitikinęs, kad visos sritys tiek finansai, tiek e-komercija, tiek bet kuri kita yra greitai paveikiamos, priklausomai nuo aplinkybių ir atnešamų pokyčių.

„Galbūt statybų sektorius yra sudėtingiau paveikiamas, bet aišku, kai ateina nauja kompanija su visiškai kitu požiūriu, kurio niekas negalėjo įsivaizduoti, sutriuškina ir pakeičia per metus ar dvejus nusistovėjusias kompanijas. Manau, kad nėra industrijos, kuri būtų apsaugota nuo to. Todėl reikia nuolat žiūrėti, galvoti ir būti pasiruošiam. Pokyčiai ateis pas visus“, - kalbėjo „TransferGo“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis pavyzdžiu apie apsipirkinėjimą internetu ir vaikštant po parduotuves, „Danske Bank“ Baltijos šalių vyriausiasis ekonomistas Rokas Grajauskas papasakojo apie jų banko eksperimentinį tyrimą.

„Mūsų programuotojai sukūrė programėlę, su kuria būtų galima būsto paskolą pasiimti tiesiog telefonu. Tą idėją išgirdę mūsų pardavimų vadybininkai, pakraupo. Pirma jų reakcija: kaip galima iš viso tokį produktą siūlyti. Esą, dešimtmečius mūsų banko strategija buvo investuoti į santykius su klientais, kartu su jais žaisti golfą, bėgti maratonus, eiti į sporto salę ir šiandien viskas persikelia į telefoną.

Programuotojai aiškino apie naujos kartos atėjimą, kuriai neberūpi tie santykiai. Nes jie nori turėti čia ir dabar telefonuose. Buvo padarytas tyrimas ir apklausoje paaiškėjo, kad iš tikrųjų šiuolaikinei kartai reikia visai kitų dalykų. Ta socialinių tinklų karta mąsto visai kitaip ir man atrodo, tai yra labai svarbu suprasti ir nevėluoti, nes ne tik technologijos keičiasi, bet ir kartos labai greitai“, - pasakojo ekonomistas.

R. Grajausko teigimu, laimintis verslas bus tas, kuris suvoks šiuos pokyčius ir eis koja kojon su tuo. O pokyčiai bus visuose sektoriuose ir transformuosis vienaip ar kitaip, iškils ir nauji verslo modeliai, todėl reikia juose naujų galimybių ieškoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų