REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos mažmeninės prekybos tinklas „Mego“ gali ateiti į Lietuvą, siekdamas išplėsti rinką, teigia Latvijos prekybininkų asociacijos vadovas Henrikas Danusevičius.

Latvijos mažmeninės prekybos tinklas „Mego“ gali ateiti į Lietuvą, siekdamas išplėsti rinką, teigia Latvijos prekybininkų asociacijos vadovas Henrikas Danusevičius.

REKLAMA

Jis negalėjo patvirtinti BNS šaltinių duomenų, kad „Mego“ ketina įsigyti 17 „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių Lietuvoje.

„Pastebiu, kad Baltijos šalių regione prekybos tinklai migruoja iš šiaurės į pietus ir atvirkščiai. Galbūt („Mego“ ketina – BNS) veikti visame regione (...), norėtų turėti didesnę rinką ir apsaugoti savo apyvartą“, – BNS sakė H. Danusevičius.

Jo teigimu, galimas „Mego“ atėjimas į Lietuvą jam buvo naujiena. Pasak jo, tai vienas didžiausių prekybos tinklų Latvijoje, kol kas veikiantis tik šioje šalyje.

„Mego“ yra didžiausias nacionalinis žaidėjas Latvijoje, 100 proc. Latvijos kapitalo“, – teigia H. Danusevičius.

Jo teigimu, „Mego“ tinkle kainos panašios į „Maximos“, kuri taip pat veikia Latvijoje.

Trečiadienį „Rimi“ tinklą Lietuvoje valdanti Švedijos „ICA Gruppen“ pranešė, kad „Rimi Lietuva“ ir „Palink“ pasirašė 17-os parduotuvių pardavimo sutartis, tačiau jos įsigalios, kai pirkėjus patvirtins Konkurencijos taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos įmonės atstovas Olas Fernvallas BNS sakė, kad įmonė kol kas nekomentuoja, su kuo pasirašė susitarimą – anot jo, yra daugiau nei vienas pirkėjas.

REKLAMA

BNS šaltinių teigimu, susitarimas pasiektas su Latvijos prekybos tinklą „Mego“ valdančia bendrove „Lenoka“.

62 proc. „Lenokos“ akcijų priklauso Aleksandro Babenkos valdomai Latvijos įmonei „Gruodis“, dar 18 proc. valdo Dmitrijus Karbanovas, 10 proc. – Aleksandro Morozo netiesiogiai valdomai Latvijos įmonei „Blizzard Holding“, 10 proc. – Grigorijaus Vovko netiesiogiai valdomai Latvijos įmonei „Blackrock Holding West“.

Pernai spalį Lietuvos konkurencijos taryba leido „Rimi Lietuvai“ įsigyti 100 proc. „Palink“ akcijų su sąlyga, kad kitiems prekybininkams bus perleista 17 parduotuvių (5 „Rimi“ ir 12 „Iki“) Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų