REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį spręs, ar perduoti Kauno tvirtovės VI fortą Vytauto Didžiojo karo muziejui.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį spręs, ar perduoti Kauno tvirtovės VI fortą Vytauto Didžiojo karo muziejui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pritarus šiam sprendimui, į fortą bus perkeliama karo technikos ekspozicija. Atlikus aplinkos tvarkymo darbus, ji prieinama turėtų tapti jau šių metų pabaigoje.

REKLAMA

„Karo technika juda iš Vilniaus į Kauną. (...) Šių metų pavasarį baigiasi sutartis su dabartinėmis patalpomis, kur saugoma karo technikos ekspozicija ir kadangi ministerija žiūrėjo pozityviai, dabar perduodame fortą panaudos sutartimi karo muziejui“, – BNS sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Šiuo metu teritorija yra paruošta, kad į ją galėtų būti gabenama sunkiasvorė karo technika, ateityje forte prasidės aplinkos ir infrastruktūros tvarkymo darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Šis fortas yra gavęs 700 tūkst. eurų finansavimą iš bendradarbiavimo per sieną programos su Latvija, už šias lėšas ruošiamasi įvesti pagrindines komunikacijas, pritaikyti patalpas.

Ateityje šiam fortui lėšų tikimasi gauti ir iš Europos Sąjungos fondų.

Šiame forte įrengti karo technikos muziejų svarstoma jau daugiau kaip dešimtmetį. Savivaldybė apie planus sutvarkyti forto aplinką ir įrengti čia karinę ekspoziciją kalbėjo dar 2011 metais, o 2013 metais svarstyta, kad forte galėtų vykti ir renginiai.

Viena iš priežasčių, kodėl šie planai taip ir nebuvo įgyvendinti – didelės lėšos, kurias būtų reikėję investuoti. Tačiau pasak S. Kairio, pasitarus su Krašto apsaugos ministerija ir karo muziejumi rasti gerokai pigesni sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kažkada buvo kalbėta apie daug milijonų eurų, tačiau racionaliai visoms institucijoms susėdus prie bendro stalus ir susibraižius, kas už ką atsakingas, kas ką turi padaryti, kad idėja realizuotųsi, matosi, kad žymiai mažesni yra kaštai, kuriuos investavęs į teritoriją gali išspręsti įsisenėjusią problemą“, – sakė vicemeras.

VI fortas yra 1879 metais pradėtos statyti Kauno tvirtovės dalis. Šiame forte tarpukariu veikė Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo filialas, o antrojo pasaulinio karo metais – belaisvių stovykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų