REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Benedikto turgus (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Duris atvėrė ypatinga vieta: pranoko vilniečių lūkesčius

Pamatykite, kaip atrodo naujasis turgus

Kokias asociacijas jums kelia žodis turgus? Nemalonus kvapas, šiukšlės, siaučiantis ir žvarbus vėjas, nes turgaus aikštė - po atviru dangumi? 

69

Kokias asociacijas jums kelia žodis turgus? Nemalonus kvapas, šiukšlės, siaučiantis ir žvarbus vėjas, nes turgaus aikštė - po atviru dangumi? 

REKLAMA

Pats metas sugriauti šiuos mitus. Antradienį sostinės gyventojams ir svečiams plačiai duris atvėrė naujas „Benedikto turgus“.

Naujasis dviejų aukštų stiklinis statinys iškilo Ukmergės gatvėje, toje pačioje vietoje, kur visai neseniai gaisro metu iki pamatų sudegė senieji turgaus paviljonai. 

Gurmanams - skonių jūra

Džiugina tai, kad naujasis turgus dirbs kiekvieną dieną nuo 9 valandos ryto iki 21 valandos vakaro, o maisto produktų ras net didžiausi gurmanai. 

Prekybininkai siūlo įsigyti tradicinių lietuviškų sūrių, šviežių daržovių, vaisių, pieno produktų. Laimingi bus ir tie, kuriems patinka kulinarinės kelionės po visą pasaulį - turguje galima įsigyti graikiškų gėrybių, ekologiškų riešutų. 

REKLAMA
REKLAMA

Jautiena prekiaujantys „Steak supply“ teigia, kad lietuviai vis dažniau renkasi jautieną. Pasak atstovų, ši mėsa yra tiek vertinga ir gardi, kad yra tinkama valgyti tiek suaugusiems, tiek vaikams, norint pagerinti kraujo rodiklius. 

REKLAMA

Šiuo metu ši mėsa - ant populiarumo bangos. Net nepakanka jautienos, kurią turime Lietuvoje. 

Dažniausiai lietuviai renkasi jautienos kepsnius. Mes prekiaujame antrekotu, nugarine, išpjova, mėsa, tinkama griliui, keptuvei, orkaitei. 

Ši mėsa - daugelio šeimininkių svajonė, nes mes parduodame jau užmarinuotus didkepsnius. „Parduodame brandintą mėsą, ji turi tam tikrų skoninių savybių, kurią reikia iškepti ir po kepimo pagardinti skonine druska arba pipirais.

Dviejų-trijų pirštų storio kepsnį pakepsite kelias minutes ir galėsite gardžiuotis“, - tv3.lt kalbėjo komercijos vadovė Ugnė Gudavičienė. 

REKLAMA
REKLAMA

Atskleidė lietuvių norus

Riešutais ir džiovintais vaisiais prekiaujantis sako, kad lietuviai labai mėgsta džiovintus vaisius, nes tai - puikus saldumynų pakaitalas. Galima rinktis dumplainius, melionus, datules.

Pasiteiravus, kokius riešutus labiausiai mėgsta lietuviai, pašnekovas atviras - populiariausi yra migdolai, anakardžiai ir lazdyno riešutai. 

Turguje nemažai prekybininkų, siūlančių tortus ir pyragus. Čia galite įsigyti pikantiškų pyragų su baravykų, morkų, vištienos įdarais. Taip pat nemažai prekybininkų, siūlančių naminius varškės pyragus su uogienėmis. 

Lankytojai pastebėjo, kad turguje kainos kiek didesnės nei kituose turguose, kurie įsikūrę Vilniuje. Vis dėlto daugelis šypteli ir tvirtina, kad tvarkinga aplinka, malonūs prekybininkai ir šviežias maistas yra vertas didesnių kainų nei kiti turgūs, įsikūrę po atviru dangumi. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniečių vertinimas išsiskiria

Kalbinta vilnietė Kristina, į atidarymą atvykusi su dviem vaikais, šypsojosi sakydama, kad šis turgus visai neprimena senųjų turgų, kuriuose ji buvo įpratusi lankytis vaikystėje. 

Kitokios nuomonės buvo žurnalistų kalbintas Egidijus. Čia jis su žmona atėjo įsigyti prieskonių, tačiau apėjęs pirmąjį ratą, deja, jų nerado. „Džiugina, kad Vilniuje yra naujų vietų su dideliu prekių pasirinkimu, tačiau kol kas neradau prieskonių, kurių norėjome įsigyti“, - juokesi vyras ir tikino, kad bandys apeiti antrąjį kartą, gal tada atras norimų prekių.

„Tai labiau europietiškas turgus, kuriame galima įsigyti geros žuvies, šviežios mėsos, daržovių. Mes labai vertiname kokybišką maistą, todėl tikrai čia užsuksime“, - sakė sūrius degustavusi moteris.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų