REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Icor“ („Axis Industries“) vizualizacija nacionaliniam stadionui

Nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje koncesijos konkurse derybos bus tęsiamos su vieninteliu likusiu jo dalyviu – koncerno „Icor“ valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrove „Axis Industries“ bei jos partneriais. Pastarųjų pasiūlytas projektas – brangesnis. 

7

Nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje koncesijos konkurse derybos bus tęsiamos su vieninteliu likusiu jo dalyviu – koncerno „Icor“ valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrove „Axis Industries“ bei jos partneriais. Pastarųjų pasiūlytas projektas – brangesnis. 

REKLAMA

Vilniaus savivaldybė pranešė, kad po konkurso komisijos vertinimo dėl netinkamai pateikto pasiūlymo buvo atmestas bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pateiktas pasiūlymas, tad į kitą etapą kviečiama tik „Axis Industries“ – įmonė turės pateikti detalizuotą stadiono urbanistinį ir architektūrinį sprendinį, finansinės veiklos modelį ir komercinės veiklos verslo planą.

Šis pasiūlymas bus vertinamas iki birželio vidurio, vėliau prasidės oficialios derybos su potencialiu stadiono statytoju. Koncesijos sutarties pasirašymas numatytas 2019 metų vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

„Axis Industries“ savo pasiūlymą konkurso komisijai pristatė trečiadienį, įmonė kompleksą pastatyti siūlo už 79,9 mln. eurų. Praėjusią savaitę savo pasiūlymą pristačiusios bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pasiūlymas atmestas, nes buvo pateiktas ne per informacinę viešųjų pirkimų sistemą, kaip to reikalavo konkurso sąlygos, o užklijuotame voke.

REKLAMA

„Vilniaus nacionalinio stadiono“ vadovas Renatas Načajus šiandien išplatintame pranešime teigė, kad kvietimo iš komisijos pristatyti savo preliminarų pasiūlymą negavo, todėl šiandien vykusiame uždarame posėdyje nedalyvavo. Be to, sprendimą ruošiamasi skųsti.

„Dėl komisijos sprendimo yra ruošiama pretenzija, kuri šiame etape bus teikiama komisijai, o jei sulauksime neigiamo komisijos atsakymo, šis bus skundžiamas teismui. Skundžiamas komisijos sprendimas yra grindžiamas VPT ir CPVA neigiamomis išvadomis, kurių turinys mums iki šiol nėra atskleistas, nors beveik prieš savaitę prašėme komisijos kaip įmanoma skubiau pateikti mums šiuos dokumentus, kad rengdami skundą galėtumėme tinkamai atsakyti į juose išdėstytus motyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas dalyvis nacionalinės reikšmės infrastruktūrinio projekto konkurse – tikrai nėra išeitis, palankiausia visuomenei. Šiame etape buvo teikiami tik preliminarūs neįpareigojantys pasiūlymai, kuriuos tolimesniame etape reikės detalizuoti. Vadinasi, iškart panaikinus bet kokią galimą konkurenciją, komisija ne tik atsisako viešų diskusijų, koks projektas yra aktualus lietuviams bei kaip racionaliausiai panaudoti valstybės lėšas, bet ir įrodo nekreipianti dėmesio į kokybišką pasiūlymo turinį.

Mes ruošiame pigesnį stadiono kompleksą – 77,886 mln. eurų vertės pasiūlymą. Iš šios sumos 73,1 mln. eurų bus ES, valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšos, o likusią sumą pritrauksime iš investuotojų. Be to, mes siūlome ne tik erdvesnį 16,7 tūkst. vietų stadioną, bet ir olimpinius standartus atitinkantį 50 m. ilgio baseiną, kasdieniam miestiečių naudojimui pritaikytas viešąsias urbanistines erdves. Taip pat numatytos apšildytos VIP, žiniasklaidos, komercinio ir technologinio komercinio aukšto tribūnos. Stadiono sporto technologinei daliai skiriama 1 900 kv.m., komercinei daliai – 2 400 kv.m., nacionaliniam sporto muziejui – 1 900 kv.m“ – išplatintame pranešime rašo R. Načajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Axis Industries“ kompleksą pastatyti siūlo už 79,9 mln. eurų. „Axis Industries“ pasiūlymą pateikė kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų bendrovėmis „Populous“ bei „Cloud architektai“. Įmonių grupės siūlomame 33,8 mln. eurų vertės futbolo stadionas, pasak pasiūlymo rengėjų, atitiks ketvirtąją UEFA kategoriją, jame tilps 15 tūkst. žiūrovų. Be to, šalia planuojama pastatyti tris lauko futbolo aikštes, šešias dengtas krepšinio aikšteles, kultūros centrą, biblioteką, vaikų darželį, nacionalinį sporto muziejų.

Numatyta, kad koncesininko sutartis turėtų būti pasirašoma 25 metams, o šalia prekybos centro „Akropolis“ pastatytas kompleksas priklausytų Vilniaus savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų