REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Sukčiai (tv3.lt fotomontažas)

Pastaruoju metu apie sukčių bandymus apgauti pranešama vis dažniau. Šį kartą vėl bandoma pasinaudoti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vardu.

14

Pastaruoju metu apie sukčių bandymus apgauti pranešama vis dažniau. Šį kartą vėl bandoma pasinaudoti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vardu.

REKLAMA

Prieš penkias dienas VMI pati platino pranešimą, kad Lietuvos gyventojai sulaukia elektroninio laiško iš [email protected], su raginimu peržiūrėti pridėtą laiške pateiktą pasiūlymą ir neva gauti pinigus. Išplatintame pranešime prašoma gyventojų atkreipti dėmesį, jog informuodama apie mokestines prievoles, VMI laiškus siunčia iš oficialaus VMI pašto turinčio domeną vmi.lt. Dabar sukčiai bandė pasinaudoti žmogumi nurodydami, kad laiškas siunčiamas iš vmi.lt.

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja Lina, kuriai pasirodė keista, kad VMI savo žinutėje susigrąžintiną sumą nurodo litais. Tačiau įtarimų turėtų kelti ne tik tai: žinutė parašyta netaisyklinga lietuvių kalba, galimai versta kompiuterine vertimo programa. Be to, prašoma nurodyti papildomus duomenis, ko VMI neprašytų. Skaitytojai paspaudus ant nurodyto pašto vmi.lt pasirodė ilgesnis elektroninio pašto adresas, tai tik patvirtina – žinutę siuntė sukčiai. Nuotraukų galerijoje - sukčių bandymai išvilioti pinigus. 

REKLAMA
REKLAMA

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė patvirtino, kad tai tikrai sukčių žinutė.

„VMI sulaukė gyventojų pranešimų apie tai, jog į savo e. paštą jie gavo melagingus, neva VMI siųstus laiškus su raginimu „atgauti pinigus“.

REKLAMA

Atkreipiame dėmesį, jog informuodama apie galimybę susigrąžinti mokesčio permoką, VMI laiškus siunčia iš oficialaus VMI pašto, turinčio domeną @vmi.lt, o siunčiamuose laiškuose gyventojų neprašo patvirtinti / pateikti jokių asmens ar banko sąskaitos duomenų“, - komentuoja R. Asadauskaitė.

VMI dar kartą ragina visus mokesčių mokėtojus kilus bent menkiausiam įtarimui apie tokius ir panašius sukčiavimo atvejus pranešti VMI Pasitikėjimo telefonu 1882 arba kreiptis į teisėsaugos pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų