REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stabdoma lietuviams žinomo kelionių organizatoriaus licencija

Dalis keliautojų gali būti ramūs

Turizmo departamentas laikinai sustabdė kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ licenciją, nes negalėjo nustatyti, ar bendrovė yra pakankamai apsidraudusi, todėl iki mėnesio pabaigos klientai negalės naudotis įmonės paslaugomis.

Turizmo departamentas laikinai sustabdė kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ licenciją, nes negalėjo nustatyti, ar bendrovė yra pakankamai apsidraudusi, todėl iki mėnesio pabaigos klientai negalės naudotis įmonės paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sustabdyta dėl to, kad šiuo atveju mes negavome visų reikiamų dokumentų, jog nustatytume draudimo dydį. Kol kas negalime patvirtinti, ar tas draudimas, kurį jie turi, yra pakankamas. Dabar jie įpareigoti pateikti dokumentus“, – BNS sakė Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

REKLAMA

Anot jo, Turizmo departamentas pirmadienį 10-iai darbo dienų sustabdė „Travelonline Baltics“ kelionių organizavimo licenciją. Jeigu per šį laiką nebus ištaisyti pažeidimai, departamentas licenciją panaikins visam laikui ir tada bus žiūrima, ar kažkurie iš bendrovės klientų nukentėjo.

„Kol kas niekas niekur nenukentėjo. Sustabdymas reiškia tik tai, kad jie negali prisiimti naujų įsipareigojimų – pardavimus turi sustabdyti. Duomenų, kad jie toliau vykdytų pardavimus, mes neturime. Visi keliautojai, kurie yra įsigiję keliones, jie pilnai gali toliau keliauti, kol neatsitiko kažkas, kad jie pilnai nutraukia veiklą ir nebevykdo savo įsipareigojimų“, – tvirtino T. Žentelis.

REKLAMA
REKLAMA

Iki š.m. sausio 29 d. šis kelionių operatorius turi pateikti duomenis, reikalingus patikrinti, ar jo turima draudimo suma yra pakankama. Nustatytas 10 dienų laikotarpis skirtas reikalingiems duomenims pateikti. Juos gavus pažymėjimas gali būti atnaujintas. Pavyzdžiui, pernai licencijos buvo sustabdytos 42 kartus, tačiau ištaisę trūkumus kelionių organizatoriai sėkmingai tęsė veiklą toliau.

Atkreiptinas dėmesys, kad pagrindinė „Travelonline Baltics“ veikla yra tarpininkavimas parduodant kitų kelionių organizatorių (pvz., „Novaturo“, „TezTour“, kt.) keliones, todėl kilus klausimams turistai gali tiesiogiai kreiptis į konkretų kelionių organizatorių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Travelonline Baltics“ valdo devynis kelionių pardavimo internetinius portalus, tarp jų „Easy Travel“, „TopTravel“ ir Judek.lt, skrydziai.lt.

Vieną iš portalų gelbėja „Kelionių akademija” 

Informuojama, kad nuo vakar dienos vienas žinomiausių kelionių prekių ženklų Lietuvoje „TopTravel.lt” perėjo naujiems valdytojams – jį įsigijo daugiau nei dešimtmetį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikianti kelionių agentūra „Kelionių akademija”.

„TopTravel.lt” perdavimo procesas užbaigtas dar prieš portalą valdžiusios agentūros licencijos sustabdymą, todėl, pasak „Kelionių akademijos” direktoriaus Donato Kireilio, „TopTravel.Lt” klientai gali jaustis visiškai ramūs.

REKLAMA

„Neabejoju, kad papildę savo sukaupta patirtimi ir populiariomis egzotinėmis kelionėmis, sėkmingai tęsime vieno iš geriausiai žinomų kelionių pardavimų platformų veiklą. Tai, kad Lietuvoje internetu įsigytų kelionių skaičius auga dešimtimis procentų kasmet, yra ir didžiulis „TopTravel.lt” nuopelnas”, - sakė jis.

„Kelionių akademijos” vadovo žiniomis, už „TopTravel.Lt” sandorį gautos lėšos bus panaudotos veiklą sustabdžiusios agentūros esamiems įsipareigojimams užtikrinti.

„Baltic Tours Group“ tikslina, kad jie nesusiję

Pasklidus žiniai apie kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ laikiną licencijos sustabdymą bei viešai išvardijus visas jo valdomas agentūras bei kitas veiklas, kelionių organizatorius „Baltic Tours Group“ įspėja savo klientus bei visuomenę dėl galimos painiavos.

REKLAMA

Pranešama, kad „Baltic Tours Group“ valdoma lėktuvų bilietų rezervavimo sistema „Srendu.lt“ sėkmingai veikia, o kilęs sąmyšis susijęs su labai panašiu pavadinimu pasivadinusia įmone „Skrydziai.lt“, kuri priklauso veiklos licencijos laikinai netekusiai „Travelonline Baltics“ įmonių grupei.

„Bilietų rezervavimo sistemą „Skrendu.lt“ valdantis „Baltic Tours Group“ šiuo metu sulaukia dešimčių skambučių iš klientų bei elektroninių užklausų, mat prekinis ženklas yra painiojamas su „Skrydziai.lt“ prekės ženklu, priklausančiu „Travelonline Baltics“ įmonių grupei, – sakė Rasa Levickaitė, „Baltic Tours Group“ ir „Skrendu.lt“ atstovė.

„Norime patikinti, kad mūsų valdoma svetainė „Skrendu.lt“ sėkmingai veikia, visi įsipareigojimai klientams – vykdomi. Nesklandumų gali kilti tik dėl prisiskambinimo mums, mat šiuo metu biurą užplūdo daugybė skambučių, kuriuos suklaidino pavadinimų panašumai“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų