REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airių roko grupės U2 vokalistas Bono paskelbė atsisakantis investicijų į prekybos centrą Lietuvoje.

Airių roko grupės U2 vokalistas Bono paskelbė atsisakantis investicijų į prekybos centrą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip atlikėjas reagavo į informaciją, kad prekybos centrą „Aušra“ Utenoje valdanti įmonė atsižvelgusi į mokesčių administratoriaus rekomendacijas į biudžetą už 2012 metus sumokėjo apie 34 tūkst. eurų pelno mokesčio ir 19 tūkst. eurų delspinigių.

REKLAMA

„Visiškai palaikau mokesčių tarnybos patikrinimą ir esu dėkingas, kad jis dabar jau baigtas. Kaip suprantu, „Nude Estates“ jau yra savanoriškai atlikusios mokėjimą, kad kompensuotų už techninę klaidą 2012 metų deklaracijoje“, – teigė Bono.

„Nors mokesčių tarnyba nepaminėjo jokių bendrovės įvykdytų pažeidimų, nesidžiaugiu, jog prireikė patikrinimo, kad ši klaida būtų atskleista, todėl nurodžiau savo patarėjams nutraukti mano investicijas į bendrovę, prie kurios valdymo neprisidedu“, – pridūrė atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija praėjusių metų pabaigoje baigto tyrimo detalių nekomentuoja.

Apie Bono investicijas Lietuvoje ir mokestinį tyrimą pirmasis paskelbė naujienų portalas 15min, dalyvaujantis tarptautiniame „Paradise Papers“ („Rojaus popierių“) tyrime. Muzikanto komentarą paskelbė britų laikraštis „Guardian“.

Bono priklausė dalis akcijų Maltos bendrovėje, kuri 2007 metais įsigijo prekybos centrą Utenoje per tarpininkus Lietuvoje. Jis teigė buvęs pasyvus akcininkas.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Paulas Davidas Hewsonas (Polas Deividas Hjusonas), yra pelnęs tarptautinį pripažinimą dėl savo pastangų mažinti skurdą per jo labdaros organizaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų