REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai Italijoje nusprendė stabdyti penktadienį planuotą streiką po to, kai aviakompanija pasiūlė pirmą kartą pripažinti profsąjungas.

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai Italijoje nusprendė stabdyti penktadienį planuotą streiką po to, kai aviakompanija pasiūlė pirmą kartą pripažinti profsąjungas.

REKLAMA

„Associazione Nazionale Professionale Aviazione Civile“ (ANPAC) „Ryanair“ sprendimą pavadino „labai svarbiu žingsniu“, dėl jo ANPAC stabdo pirmą „Ryanair“ pilotų streiką, kuris buvo planuotas šiandien.

Anksčiau penktadienį airių kompanija pareiškė pripažinsianti profsąjungas, „jeigu jos įsteigs „Ryanair“ pilotų komitetus, ... nes „Ryanair“ neketina turėti reikalų su pilotais, kurie dirba konkuruojančioms kompanijoms“.

Airijos profsąjunga „Impact“ teigia kol kas dar negavusi laiško, kuriame būtų kviečiama derėtis.

„Kai jį gausime, apsvarstysime turinį ir atsakymą“, – sakė kompanijos atstovas.

Tuo tarpu Airijoje ir Portugalijoje besibazuojantys „Ryanair“ pilotai ketina streikuoti ateinantį trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryanair“ tiesiogiai dirbantys pilotai, kurie priklauso Airijos oro bendrovių pilotų asociacijai (IALPA) – o ši yra didesnės profsąjungos „Impact“ dalis, – per praėjusią savaitę įvykusį balsavimą absoliučia balsų dauguma pritarė pasiūlymui surengti streiką. Už šią protesto akciją pasisakė 94 proc. pilotų, kuriuos „Ryanair“ yra tiesiogiai įdarbinusi Airijoje.

REKLAMA

Tačiau dauguma pilotų, kurių paslaugomis „Ryanair“ naudojasi Airijoje, nėra tiesioginiai pigių skrydžių įmonės darbuotojai.

„Ryanair“ yra nustebusi, kad IALPA pagrasino sutrikdyti keliones Kalėdų savaitę, kai pačios IALPA duomenys rodo, kad jos iniciatyvą palaiko mažiau nei 28 proc. „Ryanair“ pilotų Dubline, kurių yra daugiau nei 300“, – pareiškė oro bendrovės atstovas spaudai.

Tuo tarpu „Impact“ atstovė Ashley Connolly (Ešli Konoli) paaiškino, kad „šis ginčas yra susijęs vien su pilotų siekiu turėti nepriklausomų atstovų įmonėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie ketinimus surengti streiką taip pat paskelbė „Ryanair“ pilotai Vokietijoje.

„Mums svarbiausi yra mūsų klientų poreikiai, todėl derėsimės su mūsų pilotais per pripažintas nacionalinis profesinių sąjungų struktūras ir tikimės, kad dėl šių struktūrų gali susitarti ir susitarsime su mūsų pilotais naujų metų pradžioje“, – sakė „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų