REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalas „TOP 500” skelbiantis turtingiausius Lietuvos žmones šiais metais įtraukė 36 naujokus. Naujienų portalas tv3.lt pateikia turtingiausiųjų naujokų dešimtuką.

Žurnalas „TOP 500” skelbiantis turtingiausius Lietuvos žmones šiais metais įtraukė 36 naujokus. Naujienų portalas tv3.lt pateikia turtingiausiųjų naujokų dešimtuką.

REKLAMA

Žurnale skaičiuojama, kad bendras 500 turtingiausių žmonių turtas siekia 15,78 mlrd. eurų. 294 sąraše esantys asmenys užaugino savo turto vertę, 136 žmonių turtas sumažėjo, o 34 – liko toks pat.

Minimalus turtas, kurio reikia patekti tarp 500 turtingiausių Lietuvos gyventojų, siekia 2,1 mln. eurų.

10. Janina Montvilienė, „Akmenės cementas“, 17,8 mln. eurų

188–oje vietoje esanti J. Montvilienė turi net kelių įmonių akcijas. Ji priskiriama stambiausiems Šiaulių banko akcininkams, yra devinta su 2,30 proc. akcijų dalimi, taipogi turi 8,9 proc. Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ akcijų. Šias bei „Akmenės cemento“ akcijas ji paveldėjo mirus jos vyrui, pastarosios įmonės vienam iš vadovų, Vincui Montvilui.

9. Laima Stonkuvienė, „Laimos Stonkuvienės agroserviso įmonė“, 20 mln. eurų

Sėkmingas šeimos verslas – taip būtų galima apibūdinti šios moters įmonę. Dar 1993 metais ūkininkauti pradėta nuo 23 hektarų žemės, o dabar – įmonė valdo daugiau nei 5 tūkst. ha žemės. Bendrovė – šeimos rankose: bendrovę valdo sutuoktinis Aleksandras Stonkus, o pavaduotojais mechanizacijai ir augalininkystei sūnūs Darius ir Jaunius Stonkai.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė valdo daugiau nei 5000 ha žemės. Bendrovės valdytoju dirba jos sutuoktinis Aleksandras Stonkus, o jo pavaduotojais – Darius ir Jaunius Stonkai. Modernioje žemės ūkio įmonėje darbymečiu samdoma daugiau nei 50 darbuotojų.

REKLAMA

Žiniasklaidoje skelbiama, kad valdomoje žemėje auginami žieminiai ir vasariniai kviečiai, miežiai, rapsai, kukurūzai grūdams. Prie veiklos sričių rekvizitai.lt taipogi nurodo gėles ir dekoratyvinius augalus.

Moteris turtingiausiųjų sąraše užima 175 vietą.

8. Povilas Ostasevičius, „Domus Firma“, 20 mln. eurų

173–oje vietoje esantis verslininkas Povilas Ostasevičius užsiima nekilnojamuoju turtu. Iš žiniasklaidos žinoma, kad vyrui priklauso kavinės „Vilija“ patalpos, kurios pagarsėjusios, kaip Daktarų gaujos susitikimų bei pasilinksminimų vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalas „TOP 500“ taipogi nurodo, kad vyras valdo didžiulį žemės sklypą dešiniajame Neries krante priešais Kauno pilį.

7. Alma Jaunciemienė, „Libretik“, 20 mln. eurų

Kaip žurnalas „TOP 500“ atskleidžia, moteris yra praeityje garsaus verslininko Juozo Budriko, įkūrusio prekybos tinklą „Pas Juozapą“, dukra. Ji kartu su partneriais valdo bendrovę Baltarusijoje „Libretik“, kuriai priklauso 68 parduotuvių „Sosedi“ tinklas, taip pat keletas restoranų.

2012 metais „Verslo žinios“ rašė, kad ši įmonė ieško darbuotojų Lietuvoje: konditerių, virėjų, technologų, pusfabrikačių gamintojų ir kitų darbuotojų, kurie sutiktų dirbti Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris – 170 vietoje turtingiausiųjų sąraše.

6. Petras Narbutas, „Narbutas“, 25 mln. eurų

Buvęs fizikas 1991 m. įsteigė „Narbutas ir Ko“. „Pavardė įmonės pavadinime reiškė, kad mes susitelkiame į kokybę ir tai, kad mums rūpi ilgalaikiai rezultatai“, – rašo vz.lt.

Įmonei teko susidurti su dviem krizėmis. Pirmoji smogė 1998 m., kadangi 60 proc. baldų buvo eksportuojama į Rusiją. Antroji krizė smogė 2009 m.

„Visi buvo pasimetę, siūliau bankui restruktūrizacijos planą, o 2009 m. mūsų įmonei buvo paskelbtas bankrotas, bankas perėmė fabriką. Kalbėtasi ir su užsienio investuotojais, tačiau jų gamykla nesudomino“, – vz.lt sakė vadovas.

REKLAMA

Visgi dabar įmonė atsietiesusi, eskportuojama produkcija į 38 šalis. „Narbuto“ produkcija tiekiama į 38 šalis, iš kurių svarbiausios yra Didžioji Britanija ir Prancūzija. Įmonės

P. Narbutas – 150 vietoje turtingiausiųjų sąraše.

5. Edvinas Mamedonas, „Optina“, 25 mln. eurų

149–oje turtingiausių sąrašo vietoje – E. Mamedonas, užsiimantis nekilnojamojo turto verslu. Įmonė „Optina“ nekilnojamojo turto srityje dirba nuo 2000–ųjų metų. Užsiimama komercinių, sandėliavimo, gamybos ir biuro patalpų nuoma ir pardavimais, įvairios paskirties žemės sklypų pardavimais, investiciniais projektais į nekilnojamąjį turtą.

Pasak žurnalo „TOP 500”, vyras visuomenei žinomas dėl aistros „Porsche“ automobiliams. Turi 1993–iųjų laidos „Porsche 911 Carrera“ kabrioletą.

REKLAMA

4. Tomas Kučinskas, „Provestum“, 30 mln. eurų

Vyro turto šaltinis – investicijos. Nuo 1999 metų jis sukasi alaus pramonėje, kai tapo Klaipėdos alaus daryklos „Švyturys“ generaliniu direktoriumi. 2008 m. savo dalį „Švyturio–Utenos alaus“ akcijų pardavė „Carslberg Group“.

Yra vadovavęs „Litagros prekybai“, „Norfos mažmenai“, buvo Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu. Kaip žurnalas „TOP 500” skelbia, verslininkas yra endrovių „Biseris“, „Provestum“ ir kitų akcininkas. Investuoja ir dalyvauja „Lords LB Asset management“ ir „Orion Asset management“ investicinių komitetų veikloje.

T. Kučinskas yra 124–oje turtingiausių sąrašo vietoje.

3. Deividas Jacka, „Civinity“, 30 mln. eurų

123 – oje turtingiausiųjų vietoje žinomo Palangos verslininko Gedimino Jackos sūnus Deividas Jacka. Pastarojo turto šaltinis – pastatų priežiūra, valymo bei atliekų tvarkymo paslaugomis užsiimanti bendrovė „Civinity“. Verslininkas taipogi įsigijo mokėjimų sistemą „Viena sąskaita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Jackai buvo priklijuota sukčiaus etiketė, kurią jis nusiplėšė Klaipėdos apygardos teisme bei Lietuvos Aukščiausiajame tesime.

Kaip 2015 m. rašo „Vakarų Ekspresas“, D. Jacka 2013 m. birželio 7 d. Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl to, kad neva apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą. Dėl to jam grėsė ne tik piniginė bauda, bet ir 3 metai nelaisvės atėmimo.

„Pirmos instancijos teismas buvo nusprendęs, kad užtenka įrodymų, jog D. Jacka, piktnaudžiaudamas pasitikėjimu, įtikino V. Buivydą nesudarant jokių rašytinių sutarčių perleisti jam automobilius „Mercedes–Benz CLS500“ ir „Mercedes–Benz SL500" pažadėdamas iki 2008 m. pabaigos sumokėti 250 000 Lt. Tačiau to esą taip ir nepadarė.

REKLAMA

Pirmąjį išteisinamąjį nuosprendį priėmęs Klaipėdos apygardos teismas buvo konstatavęs, kad automobilių pirkimo–pardavimo sandoris buvo sudarytas tarp V. Buivydo ir automobilių pirkėjo Vokietijoje, o D. Jacka buvo tik tarpininkas. Pabrėžta, kad D. Jacka nepiktnaudžiavo pasitikėjimu sudarant sėkmingo verslininko įvaizdį, nes jis automobilių perleidimo metu iš tiesų turėjo itin sėkmingo verslininko reputaciją. Akcentuota, jog pats V. Buivydas elgėsi itin nerūpestingai perleisdamas didelės vertės turtą žodinės sutarties pagrindu. Apeliacinės instancijos teismas nuosprendyje nurodė, kad byloje yra pakankamai duomenų, jog V. Buivydas pinigus už parduotus automobilius gavo ir jie buvo investuoti į statomą Palangoje butą“, – rašoma „Vakarų Eskprese“.

REKLAMA

2. Izolda Gudelis, „Fragnances International“ rinkodaros vadovė, 46 mln. eurų

81–oji turtingiausiųjų sąraše yra Izolda Gudelis – žinomo verslininko Beno Gudelio žmona. B. Gudelis ėmė rengti grožio konkursus Lietuvoje ir būtent juose sutiko Izoldą Rukavišnikovą, kuri 1989 m. konkurse „Mis Lietuva“ iškovojo „Mis Foto“ titulą.

Gyvendamas JAV, verslininkas B. Gudelis pasinėrė į parfumerijos verslą – „Fragrances International“, valdo mažmeninės prekybos tinklus „KristiAna“ ir „Kosmada“ bei 34 proc. „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės akcijų. „TOP 500” rašo, kad Prancūzijos parfurmerijos namai „Dorin“ sukūrė vardinius kvepalus Izoldai Gudeliui, kurių 80 ml buteliukas kainuoja 600 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Gudelis – 81–oje turtingiausiųjų sąrašo vietoje.

1. Nicolas Ortizas, bendrovės „Balticsches Haus“ akcininkas, 50 mln. eurų

1991 metais trys broliai iš Belgijos atvyko į Lietuvą. Vienas jų – Nicolas Ortizas, puikiai kalbantis lietuviškai. Kaip rašoma žiniasklaidoje, 1992 metais broliai Ortizai Vilniuje ėmė leisti pirmąjį turistinį gidą anglų kalba, Vokiečių gatvėje įkūrė pirmąją Lietuvoje savitarnos parduotuvę „Iki“.

„Tam mane ir mano du brolius paskatino tėvas, 1990 metais paraginęs važiuoti į Rytus, į buvusios Sovietų Sąjungos šalis, kadangi čia manė esant plačių veiklos galimybių. Tada pagalvojome: kodėl gi ne? Jau buvo griuvusi Berlyno siena, Baltijos šalys buvo beatgaunančios savarankiškumą, čia vyko daug žadančių demokratinių permainų, todėl buvo įdomu pasižiūrėti, kas vyksta buvusiame sovietiniame pasaulyje. Tad išsitraukėme žemėlapį ir išvykome į Baltijos šalis“, – rašė bernardinai.lt

REKLAMA

Dar praeitais metais pranešta apie „Iki“ ir „Rimi“ prekybos tinklų susijungimo sandorį. Po „Iki“ prekybos tinklo pardavimo „Rimi“ prekybos tinklui, broliams Ortizoms lieka bendrovės „Baltisches Haus“ akcijos.

Vyras turtingiausiųjų sąraše užima 75 vietą.

1. Igoris Leontjevas, „BM būsto“ direktorius, 50 mln. eurų

„BM būstas“ valdo prekybos centrų patalpas, įskaitant „Rimi Hypermarket“ Linkmenų gatvėje, Vilniuje. Būtent pastarojo, dėl saugos uždaryto pastato savininkas ir yra Igoris Leontjevas. Interviu portalui lrytas.lt verslininkas yra sakęs, kad tai buvo vienas sunkesnių laikų jo gyvenime, o pastatas brangus kaip vaikas, tad labai rūpi.

REKLAMA

Po pusmetį trukusio uždarymo, duris „Rimi“ vėl atvėrė spalio 4 dieną.

Visuomenei daugiau žinomos I. Leontjevo šeimos moterys: žmona Elena Leontjeva yra Laisvosios rinkos instituto tarybos pirmininkė, o dukra Kaetana Leontjeva ekonomistė bei vienintelio Lietuvos milijardieriaus Nerijaus Numavičiaus žmona.

Vyras turtingiausiųjų sąraše užima 74 vietą.

Žurnalas „Top 500“ asmenų turtą apskaičiuoja įvertindamas jų valdomų įmonių vertę, taip pat naudojasi visa viešai prieinama informacija apie asmenų valdomą asmeninį turtą, gautas ir deklaruotas pajamas, kitų žiniasklaidos priemonių paskelbtais faktais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų