REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besikeičianti rinka skatina įmones ir jų darbuotojus nuolat tobulėti, įgyti naujų žinių ir įgūdžių. Naudingos informacijos gausu internete, tačiau kaip atsirinkti tai, kas vertingiausia ir nesugaišti daug laiko? O galbūt išeitis yra mokytis iš savo klaidų? Pasak Vilniaus įmonės „Aluvesto“ vadovo Aleksandro Moisejevo, daug efektyvesnis kelias – dalyvavimas savo srities profesionalų organizuojamose mokymuose.

Besikeičianti rinka skatina įmones ir jų darbuotojus nuolat tobulėti, įgyti naujų žinių ir įgūdžių. Naudingos informacijos gausu internete, tačiau kaip atsirinkti tai, kas vertingiausia ir nesugaišti daug laiko? O galbūt išeitis yra mokytis iš savo klaidų? Pasak Vilniaus įmonės „Aluvesto“ vadovo Aleksandro Moisejevo, daug efektyvesnis kelias – dalyvavimas savo srities profesionalų organizuojamose mokymuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dalyvauti mokymuose yra ne svarbu, o ypatingai svarbu. Informacijos srautai yra tokie dideli, kad reikia sugebėti ją atsirinkti, valdyti ir naudoti. Darbuotojas gali ilgai klaidžioti, ieškoti jam svarbios ir naudingos informacijos, bet tuo metu prarandama daug laiko. Mokymai padeda greitai ir koncentruotai atsirinkti tai, kas naudingiausia“, – atkreipia dėmesį A. Moisejevas.

REKLAMA

2013 m. įkurta aliuminio-stiklo konstrukcijų fasadų, langų ir durų projektavimu, gamyba bei montavimu užsiimanti „Aluvesto“ mokymų nauda spėjo įsitikinti jau ne kartą.

„Tikslingi mokymai yra naudingi, nes jų metu darbuotojai įgyja naujų žinių, o pritaikydami jas veikloje – naudingų įgūdžių. Mokymai padeda pakeisti mąstymą, o jeigu keičiasi mąstymas, keičiasi ir sprendimai. Teisingi sprendimai savo ruožtu veda prie geresnių rezultatų“, – sako įmonės „Aluvesto“ direktorius A. Moisejevas.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė organizuos darbuotojams mokymus, kurių didžioji išlaidų dalis bus kompensuojama pagal Ūkio ministerijos administruojamą ES investicijų priemonę „Kompetencijų vaučeris“. Ši priemonė suteikia galimybę tiek privatiems juridiniams asmenims, tiek valstybės arba savivaldybės įmonėms, veikiančioms ne trumpiau kaip vienerius metus, gauti dalies (iki 4 500 eurų) patirtų darbuotojų mokymo išlaidų kompensaciją.

A. Moisejevas teigia, jog įmonė šiuo metu yra pasirinkusi keturias mokymų programas iš VšĮ „Versli Lietuva“ administruojamo programų sąrašo. „Norime apmokyti projektų vadovus ir pardavėjus efektyvaus kliento aptarnavimo abėcėlės. Taip pat mokymuose ketiname pasitelkti istorijų pasakojimo metodą, kurį darbuotojai ateityje galės pritaikyti pardavimų skatinimo rinkoje“, – tvirtina pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Direktorius taip pat pastebi, jog kai kuriems įmonės darbuotojams būtų naudinga pagilinti projektų valdymo įgūdžius. Jis teigia, jog projektų vadovams yra svarbu ne tik pasitikėti savimi, ugdyti lyderio savybes, sklandžiai vadovauti, bet ir išmanyti kai kuriuos juridinius klausimus.

Anot A. Moisejevo, dažnai projektų valdymo patirties darbuotojai įgyja mokydamiesi iš savo klaidų, tačiau tai – brangi kaina, todėl efektyviau yra rinktis kitą kelią – mokymus.

Vadovas teigia, jog jo įmonė savo lėšomis yra dalyvavusi ne vienoje verslo vystymui, eksporto apimčių auginimui, gamybos procesų efektyvumo didinimui skirtoje konferencijoje, įvairiuose seminaruose, mokymuose.

REKLAMA

„Tikimės, jog pasirinkta priemonė padės patenkinti įmonės poreikius, o mokymuose įgytos žinios leis efektyviau ir sklandžiau dirbti bei tapti konkurencingesniems rinkoje“, – sako pašnekovas.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Kompetencijų vaučeris – finansuojami darbuotojų mokymai tuo metu, kai jų reikia, ir ta apimtimi, kokios reikia. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Vienam pareiškėjui maksimalus finansavimas mokymams metams yra 4500 eurų. Paraiškos teikiamos bendrovei „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) iki 2020 m. lapkričio 30 d. Mokymų paslaugų tiekėjų ir mokymų programų sąrašą galima rasti VšĮ „Versli Lietuva“ svetainėje www.verslilietuva.lt. Šis sąrašas nuolat pildomas, o neradus reikiamos mokymų programos, galima kreiptis į VšĮ „Versli Lietuva“ dėl jos įtraukimo į sąrašą. Daugiau informacijos čia.

Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje – finansuojami praktiniai mokymai darbuotojams pameistrystės forma kvalifikacijai įgyti bei mokymai darbo vietoje kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui. Šiuo metu paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki lapkričio 22 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA

Kompetencijos LT – specialieji mokymai skirti tam tikro sektoriaus ar tam tikrų profesijų darbuotojams. Paraiškas gali teikti verslo asociacijos, klasterio koordinatoriai, pramonės prekybos ir amatų rūmai. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 30 tūkst. eurų projektui ir iki 6000 eurų vienam darbuotojui. Kvietimą teikti paraiškas pagal priemonę planuojama paskelbti iki 2017 m. pabaigos. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inostažuotė – finansuojami mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) veiklas vykdančių įmonių darbuotojų mokymai užsienio mokymų centruose bei užsienio įmonėse, vykdančiose MTEPI veiklas. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 70 proc., didelėms – 60 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų viena, darbuotojui. Paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki 2020 m. birželio 30 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų