REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolėje bręsta ekologinė katastrofa – susipliekė Marijampolės atliekų tvarkymo centras ir vos prieš metus už 10 milijonų eurų pastatytos atliekų rūšiavimo gamyklos vadovai.

Marijampolėje bręsta ekologinė katastrofa – susipliekė Marijampolės atliekų tvarkymo centras ir vos prieš metus už 10 milijonų eurų pastatytos atliekų rūšiavimo gamyklos vadovai.

REKLAMA

Dvi įstaigos niekaip nesusitaria, kuri turi išvežti deginti perdirbti netinkamas atliekas. Konfliktas peraugo į tai, kad penkių savivaldybių šiukšlės, o tai yra po 140 tonų kasdien, šiuo metu visai nerūšiuojamos, o pilamos tiesiai į sąvartyną.

Štai tokie kalnai atliekų pūpso netoli Marijampolės esančioje atliekų rūšiavimo gamyklos teritorijoje.

Šiose pakuotėse – išrūšiuotos, bet perdirbti netinkamos medžiagos. Tai yra plastikas, tekstilė ir kita. Iš viso įmonės teritorijoje susikaupė 7 tūkstančiai tonų atliekų. Jos turėtų būti išvežtos sudeginti. Tačiau tarp dviejų organizacijų – Marijampolės atliekų tvarkymo centro ir atliekų rūšiavimo gamyklos – kilo karas – nesusitariama, kas turi šias atliekas išvežti.

Tuo tarpu Marijampolės atliekų tvarkymo centras įsitikinęs, kad atliekas turi išvežti pati atliekų rūšiavimo gamykla. Konfliktas peraugo į tai, kad šiuo metu įmonė veiklą visai sustabdė – jau dvi savaites nebepriima gyventojų atliekų, kurias atveža šiukšliavežės.

REKLAMA
REKLAMA

Į šiukšlių karą įtraukta ir Marijampolės savivaldybė. Šios vadovai bando išsiaiškinti, kaip, turėdamos tas pačias sutartis, dvi organizacijos mato skirtingus jose parašytus dalykus.

REKLAMA

Pastačius prie Marijampolės atliekų rūšiavimo gamyklą, buvo tikimasi, kad žymiai sumažės nerūšiuotų atliekų. Gamykla kainavo 10 milijonų eurų. Didžiąją dalį pinigų skyrė Europos Sąjungos fondai.

Kol vyksta atliekų karas tarp dviejų įmonių, milijonus kainavusi gamykla stovi be darbo, o visos gyventojų šiukšlės yra verčiamos į bendrą sąvartyną. Kasdien šis kalnas pasipildo po 140 tonų nerūšiuotų atliekų.

Atliekų rūšiavimo gamykla padavė į teismą Marijampolės atliekų tvarkymo centrą. Nes esą per dieną dabar patiria po keturis tūkstančius eurų nuostolių. Be darbo dvi savaites sėdi 30 įmonės darbuotojų.

Apie gresiančią ekologinę katastrofą Suvalkijai informuota Aplinkos ministerija. O šią savaitę šaukiamas Marijampolės ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdis.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų