REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Advanced So“ socialinio verslo inkubatorius pradeda veiklą Lietuvoje ir skelbia konkursą, kuriame kviečiami dalyvauti socialinio verslo iniciatoriai ar jau veiklas vykdantys socialiniai verslininkai.

„Advanced So“ socialinio verslo inkubatorius pradeda veiklą Lietuvoje ir skelbia konkursą, kuriame kviečiami dalyvauti socialinio verslo iniciatoriai ar jau veiklas vykdantys socialiniai verslininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius metus visuomenėje vykstantys procesai socialinės atsakomybės srityje sukuria palanką terpę socialiniams verslams rastis ir plėtotis. Dauguma socialiai aktyvių ir idėjų turinčių žmonių vysto socialinius projektus remdamiesi Skandinavijos ir Jungtinės Karalystės patirtimi ir kuria unikalius produktus, tausojančius aplinką, stiprinančius bendruomenes ir skatinančius pilietiškumą.

REKLAMA

Pasitelkiant Europos šalių patirtis, ypač tarpininkaujant įvairių šalių ambasadoms ir atstovybėms, Lietuvoje plinta patirties dalinimosi inkubatorių idėja.

Viena iš pirmųjų socialinio verslo patirties sklaidos priemonių buvo 2012 metais VšĮ „Geri norai LT” suorganizuotas „Gerų darbų aukcionas“, skatinęs įsigyti Lietuvos socialinių verslų produktus ir taip prisidėti prie organizacijų vystymo ir tvarumo. Aukciono organizatoriai, atradę ir sutelkę socialinius verslus, kartu su „NVO Avilys“ parengė projektą ir penkerius metus sėkmingai vykdė „Socifaction“ socialinio verslo vystymo akseleratorių. „Šis projektas sustiprino ir įgalino Lietuvos socialinius verslininkus suteikęs jiems verslo vystymo, rinkodaros ir komunikacijos žinias, sutelkęs į vieną būrį bendraminčius, kurie siekia spręsti aktualias bendruomenei idėjas pasitelkę savo patirtį, žinias, vedami idėjos keisti pasaulį“,– pasakoja Renata Matkevičienė, VšĮ „Geri norai“ partnerė. „Tęsdami „Socifaction“ veiklą ir matydami teigiamus rezultatus šį rugsėjį parengėme ir jau spalį kviečiame į „Advanced So“ inkubatorių – erdvę, kurioje maksimalią praktinę pagalbą dešimčiai socialinio verslo komandų, su tikslu gerokai išplėtoti pradėtus verslus ir produktus, teiks verslo, komunikacijos, rinkodaros, verslo vystymo, dizaino, rinkos tyrimų ir kitų sričių ekspertai, patirtimi dalinsis sėkmingai Lietuvoje veikiančių socialinių verslų atstovai.“

REKLAMA
REKLAMA

Nuo spalio mėnesio startuosiantis „Advanced So“ inkubatorius siekia suaktyvinti ir suburti socialinius verslininkus, kurie savo veiklos dėka Lietuvą mato darnią, tolerantišką, be socialinių atskirčių. Skelbdama inkubatoriaus veiklos pradžią „Advanced So“ rengėjų komanda ieško tokių socialinių verslininkų, kurių tiksluose vienas iš prioritetų būtų pilietiškumo ir darnios visuomenės ugdymas. Komandos turi registruotis www.advancedso.lt visą spalio mėnesį.

Dešimt į „Advanced So“ inkubatorių užsiregistravusių socialinio verslo komandų, kurios įrodys, kad vietoje egoistinių tikslų prisiima atsakomybę už savo aplinką ir valstybę, laimės konkrečioms savo idėjoms pritaikytą 9 modulių programą, galimybę mokytis, konsultuotis, tartis su savo srities profesionalais ir patyrusiais socialiniais verslininkais. Inkubatoriaus dalyviai 8 mėnesius bus konsultuojami socialinio verslo modelių, socialinio poveikio matavimo, kūrybinio problemų sprendimo proceso, rinkodaros, komunikacijos, pardavimų, plėtros, finansinio tvarumo, teisinės aplinkos ir mokesčių bei personalo valdymo ir lyderystės klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inkubatoriaus komandas konsultuos profesionali projekto mentorių komanda, kurioje „Etiquette“ agentūros vadovas Algirdas Orantas, socialinio verslo ekspertas iš Jungtinės Karalystės Phill Tulba ir kt.

„Geroms idėjoms ir iniciatyvoms, keičiančioms nusistovėjusias nuostatas tam tikrose srityse, reikia pagalbos ir palaikymo. Organizuojame šį inkubatorių, kad atrinktas socialinių verslininkų dešimtukas gautų verslo profesionalų patarimus bei ne mažiau vertingą tarpusavio palaikymą ir konsultacijas su kitų socialinių verslų steigėjais susiduriant su panašiais iššūkiais analogiškuose verslo vystymo etapuose“, – teigia Lina Giedrė, projekto koordinatorė ir mentorė konsultuosianti dalyvius rinkodaros klausimais.

REKLAMA

Socialinio verslo inkubatorius „Advanced So“ startuoja spalio mėnesį. Organizacijos ar asmenys, jau dabar įgyvendinantys tam tikras socialines programas, turintys socialinius verslus ir norintys įgyti daugiau žinių, gauti profesionalų konsultacijas plėtojant verslą turėtų registruotis www.advancedso.lt. Registracija vyks iki 2017m. spalio 30 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų