REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
 Lietuviai atrado naują verslo nišą – darbo drabužių nuomą (nuotr. bendrovės)

Pirkti ar nuomotis? Šį klausimą įmonės retai užduodavo kalbant apie darbo drabužius, nes juos buvo įpratusios įsigyti. Tačiau lietuviai pažvelgė į tai ne kaip į prekę, o kaip į paslaugą.

8

Pirkti ar nuomotis? Šį klausimą įmonės retai užduodavo kalbant apie darbo drabužius, nes juos buvo įpratusios įsigyti. Tačiau lietuviai pažvelgė į tai ne kaip į prekę, o kaip į paslaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešime spaudai pasakojama, kad jauna lietuvių įmonė  „Šiaurės banga“ įrengia darbuotojams spinteles ir kiekvieną savaitę pasirūpina jų aprangos švara. Darbdaviams nebereikia samdyti papildomo etato rūbų skalbimui ir priežiūrai. Nuomojantis darbo drabužius, pristatomi individualiai darbuotojams pritaikyti modeliai.

REKLAMA

Reikėjo atitikti medicinos įstaigų standartus

„Šiaurės bangos“ vadovas Egidijus Rimas bendrovės klientus skirsto į tris grupes.

Pirmajai priklauso tos, kurios privalo turėti specializuotus darbo drabužius ir juos prižiūrėti pagal reikalavimus: maisto pramonės, medicinos paslaugų įmonės ar įstaigos.

„Sveikatos priežiūros įstaigos dažniausiai perka darbo drabužius ir skalbimo paslaugas atskirai, nes iki šiol nebuvo nuomotojų, kurie atitiktų itin aukštus joms keliamus higienos reikalavimus“, – pasakojo E. Rimas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajai grupei jis priskiria įmones, kurios neturi griežtų aprangos taisyklių, bet jų veikla reikalauja ypatingos priežiūros: tai autoservisai, metalo apdirbimo ir kitos įmonės, dirbančios su itin tepiomis, audinį plėšančiomis, karštomis medžiagomis.

Trečioji grupė – tai savo įvaizdžiu bei darbuotojų aprangos švara besirūpinančios bendrovės, nusprendusios nuomoti specialius drabužius dėl saugumo, įvaizdžio, užtikrintos švaros ir nenorinčios prisiimti visų administravimo rūpesčių.

„Kaip ir bet kokia verslo sritis, įmonė turi konkurentų, tačiau ji yra vienintelė tokio pobūdžio lietuviška įmonė, todėl išlaikyti lankstumą ir artumą klientams yra paprasčiau negu tarptautiniams šios paslaugos tiekėjams“, – sakė E. Rimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslą pradėjo nuo skalbyklos

E. Rimas su partneriais verslą pradėjo nuo įprastų skalbimo paslaugų, kurias teikė Šiaulių regione.

„Jau pirmaisiais veiklos metais nusprendėme žengti į darbo drabužių nuomą. Skalbimo paslaugos buvo apribotos regiono, o nuomos, atvirkščiai, leido aptarnauti klientus visoje Lietuvoje. Šiandien turime patogią ir po visą Lietuvą išvystytą logistiką, įmonė per pastaruosius metus išaugo beveik dvigubai“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Kiekvieną savaitę bendrovė pasirūpina beveik 100 bendrovių. Jos paslaugomis šiuo metu dažniau naudojasi vidutinės ir didelės įmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų