REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį bendrovės „Vilniaus vandenys“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas, nepriklausomi valdybos nariai Arūnas Bivainis ir Juozas Buitkus bei įmonės generalinis direktorius Aidas Ignatavičius įteikė prašymus dėl atsistatydinimo iš pareigų.

Antradienį bendrovės „Vilniaus vandenys“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas, nepriklausomi valdybos nariai Arūnas Bivainis ir Juozas Buitkus bei įmonės generalinis direktorius Aidas Ignatavičius įteikė prašymus dėl atsistatydinimo iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės valdybos pirmininkas, du jos nariai bei įmonės generalinis direktorius savo pareigas nustos eiti spalio 10 dieną.

REKLAMA

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko Dariaus Nedzinsko teigimu, nuo 2015 metų dirbusi bendrovės valdyba, kurios pagrindą sudarė nepriklausomi nariai, sėkmingai įgyvendino savo tikslus – iš pagrindų pakeitė bendrovės veiklos modelį bei reikšmingai pagerino jos finansinius ir veiklos rezultatus.

„Esame pokyčių komanda ir šį įmonei reikšmingą etapą jau įgyvendinome. Įmonė tapo skaidrumo ir efektyvumo pavyzdžiu ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų savivaldybių įmonėms. Valdybos vardu norėčiau padėkoti bendrovės generaliniam direktoriui ir visai vadovų komandai už profesionalų darbą, o Vilniaus miesto merui - už suteiktą pasitikėjimą įgyvendinti šiuos reikšmingus pokyčius. Tikimės, jog naujoji vadovybė tęs sėkmingą įmonės veiklą“, – teigė D. Nedzinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus taryboje dirbančios opozicinės partijos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovaujama Antikorupcijos komisija rugpjūčio pabaigoje apkaltino „Vilniaus vandenis“ per pigiai pardavus pagrindinę būstinę sostinės senamiestyje. Komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar būstinė parduota teisėtai.

Įmonės valdyba balandį nusprendė A. Ignatavičiui skirti penkių mėnesių atlyginimų dydžio - 27,5 tūkst. eurų priedą už gerus rezultatus. Tuo metu savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė tvirtino, kad priedas vadovui yra numatytas, tačiau tik vieno atlyginimo dydžio. Ji taip pat buvo nepatenkinta „Vilniaus vandenų“ ketinimu viešinimui išleisti 194 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Ignatavičiui vadovaujant, šiemet įmonė vėl pradėjo dirbti pelningai, buvo išspręstas skolų klausimas su buvusia šilumos tiekėja „Vilniaus energija“, o nuo spalio vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas atpigs maždaug penktadaliu.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko teigimu, iki 2016 metų nuostolingai veikusi įmonė iš esmės pagerino finansinę būklę ir tai sudarė galimybes šiemet penktadaliu sumažinti vandens tiekimo bei nuotekų tvarkymo kainas, o akcininkams išmokėti 4 mln. eurų dividendų. Bendrovei pavyko padengti pradelstas skolas tiekėjams bei 22 mln. eurų sumažinti įsiskolinimus finansinėms institucijoms, kurios dabartiniu metu sudaro tik 3,4 mln. eurų.

REKLAMA

Bendrovės generalinio direktoriaus A. Ignatavičiaus teigimu, po praėjusiais metais sėkmingai įgyvendintų pokyčių įmonės struktūra tapo ženkliai paprastesnė ir efektyvesnė. Bendrovėje įdiegta šiuolaikiška veiklos valdymo sistema padėjo pagrindus tvirtos organizacinės kultūros formavimui, leido beveik pusei darbuotojų 11 proc. padidinti atlyginimą, o už pasiektus rezultatus daugeliui jų išmokėti metinius atlygio priedus.

„Vadovų komandai ir visam įmonės kolektyvui dėkoju už itin sėkmingą bendrą darbą ir pasiektus rezultatus. Praėjusiais metais akcininkų patvirtintas Strateginis veiklos ir plėtros planas, kuriame numatytos 65 mln. eurų investicijos į infrastruktūros atnaujinimą ir plėtrą, nubrėžė aiškią tolimesnę įmonės veiklos kryptį. Šios investicijos ne tik leis dar didesniam skaičiui klientui tiekti geriamąjį vandenį bei tvarkyti jų nuotekas, tačiau ir sumažins galimų avarijų riziką ateityje. Todėl kaip vilnietis ir šios bendrovės klientas tikiuosi, jog pradėti darbai bus tęsiami bei kurs ilgalaikę vertę miestiečiams“, – teigė A. Ignatavičius.

REKLAMA

A. Ignatavičius „Vilniaus vandenims“ vadovavo nuo 2016 metų sausio, o nepriklausomi valdybos nariai į šias pareigas buvo paskirti 2015 metais.

Apie bendrovę „Vilniaus vandenys”

„Vilniaus vandenys” tiekia tyrą geriamąjį vandenį Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų gyventojams, taip pat tvarko nuotekas bei eksploatuoja tam naudojamus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Bendrovė turi daugiau nei 250 tūkst. klientų, kuriems tiekia tik požeminį vandenį iš giluminių gręžinių, kurių gylis siekia iki 180 metrų. Per parą savo klientams bendrovė patiekia maždaug 90 tūkst. kubinių metrų skaidraus ir tyro vandens.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ akcijos priklauso Vilniaus, Vilniaus rajono, Švenčionių rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų