REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Palangos nuomos perliukai: nuo VIP apartamentų iki 5 eurus už naktį  (nuotr. tv3.lt)

Palangos verslininkai jau neturi kada galvoti apie šaltą vasaros pradžią, mat nuo liepos pirmųjų dienų laukiama poilsiautojų antplūdžio. Žymiausiame šalies kurorte nuo liepos 6-osios rasti laisvą kambarį gali tapti misija neįmanoma, nors pasiūla tikrai didžiulė.

51

Palangos verslininkai jau neturi kada galvoti apie šaltą vasaros pradžią, mat nuo liepos pirmųjų dienų laukiama poilsiautojų antplūdžio. Žymiausiame šalies kurorte nuo liepos 6-osios rasti laisvą kambarį gali tapti misija neįmanoma, nors pasiūla tikrai didžiulė.

REKLAMA

Nuo įspūdingų apartamentų, kurie vienai nakčiai jums kainuotų net 200 eurų, iki kambario, už kurį tektų pakloti vos penkis. Žinoma, šiame puikiame pasiūlyme galima rasti žvaigždutę – tualetu tektų naudotis lauke.

Lietuviams liuksas per brangus

Nakvynės Palangoje lietuviai dažniausiai ieško internetinėje rezervavimo sistemoje, kur juos vilioja spalvingiausi pasiūlymai. Žinoma, pagrindinis rodiklis renkantis viešnagę kurorte tampa atstumas nuo Baltijos jūros ar centro – J. Basanavičiaus gatvės, kambarių privalumai ir kaina.

tv3.lt pabandė išsiaiškinti kambarių kainų skirtumus ir privalumus. Vienas brangiausių tapo „Pajūrio“ svečių namų liukso kambarys, už kurį poilsiautojai nuo liepos pradžios turėtų pakloti po 205 eurus per parą. Vis dėlto šiame įspūdingame dviviečiame kambaryje galima džiaugtis ne tik vaizdu į parką (nuotraukose užfiksuotas viešbutis yra įsikūręs kiek tolėliau nuo jūros), didele erdve ir naujoviškais baldais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „Pajūrio“ svečių namų administratorė, šį liuksą beveik visada užsako užsieniečiai. O priežastis labai paprasta - lietuviams jis yra per brangus.

REKLAMA

„Labiau užsieniečiai važiuoja iš Maskvos, Peterburgo, Skandinavijos šalių. Jame įrengta didžiulė terasa, vonia, dušas. Pagal dviviečio standartus jis yra išskirtinis, tačiau labiausiai vertinamas dėl panoramos ir šviesos kambariuose“, - pasakoja moteris. Ji išduoda, kad prieš aštuonerius metus čia viešėjo Lenkijos premjeras, apsistojo ir žinomi žurnalistai, architektai.

„Užsisako tie, kurie gali leisti daugiau. Lietuviams jis yra per brangus. Pagal mūsų atlyginimus lietuviui jis tikrai brangus“, - sako administratorė.  

Tas pats viešbutis siūlo paprastesnį variantą – cokolį arba rūsio tipo kambarį. Nuo liepos pradžios už jį tektų pakloti net 75 eurus, nors, tiesą sakant, gali nustebinti tiek kambaryje vyraujanti tamsa, tiek jo maža erdvė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu senesnės renovacijos viešbutyje, kur gyvenantiems iki jūros jau reikėtų paeiti septynias minutes, dvivietis kambarys gali kainuoti apie 60 eurų. Visgi tenka pripažinti, kad pigesnis variantas išsiskiria erdvumu ir kambaryje tvyrančia šviesa.

Norintiems sutaupyti ir negalvojantiems apie viešbučiuose taikomas papildomas paslaugas (kambarių tvarkymą, pusryčius) galima gyventi privačių žmonių namuose įrengtuose butuose. Pavyzdžiui, už didelį nuomininkės Zitos dviejų kambarių butą du žmonės moka 65 eurus, tačiau čia gali apsistoti net keturiese, o sumokėti tektų tik 85 eurus.

Pigių variantų galima rasti ir paėjus gilyn nuo senosios Palangos autobusų stoties. Taip pat privačių asmenų atskiruose namuose įrengtas kambarys nakčiai kainuotų vos 10 eurų žmogui. Pavyko rasti ir labai pigų variantą, nors nuomininkė išdavė, kad retas sutinka pas ją apsistoti – tai vos penkis eurus už naktį kainuojantis kambarys, kuris įrengtas tikrai jaukiai, nors erdvės trūkumas gali ir išgąsdinti. Taip pat nustebtų ir patogumus mėgstantys klientai, mat tualetu tektų naudotis lauke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su lietuviais – vienas vargas

Savo gyvenamojo namo dalį nuomojanti palangiškė Zita jau ne vienerius metus užsiima šiuo verslu. Kaip pati sako, per vasarą gaunamų pinigų užtenka kone visiems metams. Tik iš karto pabrėžia – su lietuviais nėra lengva.

„Pernai vasara buvo sunki, nes buvo šalta. Šiais metais yra kol kas panašu. Kita problema – dingę „ilgi“ poilsiautojai. Nėra nei rusų, nei žydų. Pavyzdžiui, praėjusiais metais pas mane šeima iš Tel Avivo gyveno 45-ias dienas. Susirašinėjant tiesiai šviesiai pasakė – Palangoje nėra ką veikti. Jūroje šalta, o kiek gali po parkelį vaikščioti ir grybus rinkis. Gi norisi šiek tiek pasimaudyti“, - pasakoja moteris.

REKLAMA

Būtent ilgam laikotarpiui apsistojusių poilsiautojų verslininkė Zita labiausiai ir nori. Vis dėlto permainingas oras ir nežinia, koks bus rytojus, gąsdina atvykstančius, todėl vis dažniau svečiai atvažiuoja kelioms dienoms.

Palangiškė taip pat atkreipė dėmesį, kad šiais metais pas ją apsistojo tik lietuviai. Bet su jais – vienas vargas.

„Jie visada ieško pretenzijų, kabliukų, „muša“ kainą. Klausia, ar pas jus švaru, ar tas yra, ar tas. Betgi nuomoju ne penkių žvaigždučių viešbutį, tačiau lietuviai visais būdais bandys nuleisti kainą“, - pastebi moteris.

Lietuviai dažnai mėgsta ir laužyti taisykles, todėl poniai Zitai tenka juos nuolat stebėti.

„Iš Kanados atvyksta du žmonės ir sako, kad šitas 50 kvadratų butas yra per mažas, atvažiuoja rusų pora su vaikais, jiems vietos užtenka, tačiau prašo, kad būtų didelis šaldytuvas. Atvažiuoja du lietuviai, o vakare jau žiūrėk būna aštuoni”, - juokiasi nuomininkė, pasakodama, kad lietuviai ginasi, kad pas juos atvyko tik svečiai, tačiau daugiau mokėti nenori.

REKLAMA

Ji tikina, kad lietuviai už jos siūlomą dvivietį kambarį norėtų mokėti po 7 eurus žmogui, tačiau paklausiausiu metu kaina siekia žymiai daugiau. Birželį du žmonės jos dviejų kambarių bute galėdavo apsistoti už 40 eurų, tris žmonės mokėdavo 50 eurų, o keturiems reiktų sumokėti 60 eurų. Liepos mėnesį, po Mindauginių, dviems žmonėms kainuoja jau 65 eurus, keturiems – 80.

Tokios pačios tendencijos galioja ir visuose kituose viešbučiuose – liepos mėnesį nuomos kaina gerokai pakyla.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų