REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stokholme įsikūrusi MTG kompanija paskelbė, kad pasirašė sutartį dėl TV3 grupės Baltijos šalyse pardavimo amerikiečių investiciniam fonui „Providence Equity Parners“.

Stokholme įsikūrusi MTG kompanija paskelbė, kad pasirašė sutartį dėl TV3 grupės Baltijos šalyse pardavimo amerikiečių investiciniam fonui „Providence Equity Parners“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutartimi parduodami visi MTG verslai Baltijos šalyse – televizijos kanalai TV3, TV6, TV8, 3+, radijo stotys, interneto portalai, mokama televizija „Viasat” ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay”. MTG per „Nasdaq“ Šiaurės šalių biržą pranešė, kad 100 proc. Baltijos šalių verslo pardavė už 115 mln. eurų.

REKLAMA

„Žinome, kad „Providence“ mūsų regione turi ilgalaikių tikslų ir valdo sėkmingas investicijas į telekomunkacijų ir media sektorius. TV3 komanda neabejoja, kad suderinus amerikietišką „Providence“ patirtį bei verslo įgūdžius ir mūsų energiją, Lietuvos media rinka gaus naują postūmį plėtrai“, - sakė TV3 vadovė Lietuvoje Laura Blaževičiūtė.

TV3 grupės pajamos Baltijos šalyse siekė 108 mln. Eur, sandorio kaina siekia 12 EBIT dydžių. Viešai išplatintame pranešime teigiama, kad MTG keičia savo veiklos strategiją ir orientuosis į skaitmeninius verslus. 

REKLAMA
REKLAMA

„MTG Baltijos šalių verslai yra lyderiai savo kompetencijos srityse ir mes labai džiaugiamės galėdami dirbti kartu su talentingų žmonių grupe, vystydami įmonę kartu. Po 2016 m. „Bitės“ įsigijimo, ši transakcija parodo „Providence“ įsipareigojimą toliau investuoti Baltijos šalių regione“, - sako vykdantysis „Providence“ direktorius Karimas Tabetis.

„Lietuva, Latvija ir Estija yra tarp greičiausiai augančių šalių Europos Sąjungoje. Verslui draugiška aplinka bei aukštos kvalifikacijos darbuotojai Baltijos šalių regioną padaro itin patraukliu mums. Mes nekantriai laukiame ateinančių metų darbo kartu su MTG Baltijos valdyba ir darbuotojais“, - prideda vykdantysis direktorius Robertas Sudo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad sandoris bus užbaigtas vasaros pradžioje, kai bus gauti atitinkamų reguliuotojų visose šalys leidimai.

JAV įsikūrusį „Providence“ valdo beveik 50 mlrd. dolerių investicijų portfelį, kuriame yra įvairiausios pasaulinio lygio kompanijos. Nuo veiklos pradžios, 1989 metų, įmonė investavo į daugiau nei 160 kompanijų. Dabar ji yra viena pirmaujančių investicijų bendrovių, orientuota į komunikacijos, medijų, mokslo industrijas.

Prieš keletą metų „Providence“ buvo investavusi į visiems žinomą Vokietijos televizijos grupę „ProSiebenSat1“, JAV media gigantą „Hulu“, vieną didžiausių pasaulio muzikos kompanijų „Warner Music Group“.

REKLAMA

Lietuvoje „Providence“ valdo mobilių telekomunikacijų įmonę „Bitė“, Latvijoje kabelinį operatorių „Baltcom“.

„Providence“ taip pat yra investavę į tokias kompanijas kaip „AutoTrader.com Group“, „Blackboard Inc.“, „eircom“, „Hulu“, „Kabel Deutschland“, „MLS Media“, „NEW Asurion“, „Newport Television“, „Univision“, „T-Mobile US“, „Western Wireless“, „World Triathlon Corporation (Ironman)“, „YES Network“, „ZeniMax Media“ and „TopGolf“.

TV3 televizija Lietuvoje įkurta prieš 24 metus, jos programa žiūrimiausia yra jau 13 metų. 1996 metais televiziją įsigijo Švedijos koncernas MTG.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų