REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atžalų vairuotojais tapusiems tėvams – klaipėdiečių verslo idėja. Jūsų vaikus į mokyklą ar būrelį pavėžės specialūs automobiliai.

Atžalų vairuotojais tapusiems tėvams – klaipėdiečių verslo idėja. Jūsų vaikus į mokyklą ar būrelį pavėžės specialūs automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai penkiametė Tėja eina į jos jau laukiantį spalvotą automobilį. Keletą kartų per savaitę mergaitė lanko dainavimo būrelį. Kaip pristatyti dukrą į ugdymo įstaigą vidurdienį – tikras galvos skausmas tėvams. Ir kitos mažamečių mamos sako tapusios vaikų vairuotojomis.

REKLAMA

„Dažniausias variantas į būrelį nuvežti, pavyzdžiui, jeigu iš ryto dar nelabai aktualu, jeigu į darbą važiuoji, tai galima ir į mokyklą nuvažiuoti, o būreliai tarp dienų – čia tikrai „fainai“ ir iš būrelių namo“, - pasakoja mama Julija.

Susidūrę su tokia pat problema, iniciatyvūs klaipėdiečiai ėmėsi verslo. „Idėja kilo iš pačių patirties ir gyvenimo. Kadangi visi esame tokio amžiaus, kur turime tikrai ir vieną, ir ne vieną, ir daugiau vaikų, ir kaip visi yra susidūrę su tokia problema, kaip vaikučių vežiojimas iš mokyklų į būrelius, iš būrelių į namus ir atvirkščiai. Ir tėveliai netgi priversti atsiprašinėti iš darbų, kad vaikutį suvežiot, kad tik galėtų pasiekt savo lankomą objektą“, - sako marketingo vadovė Vaida Žutautienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojas Tomas pasakoja, kad šiuo metu keturis vežioju, turiu keturis vaikučius, bet, kiek žinau, nuo kovo mėnesio nusimato dar papildomai keli važiavimai.

Iniciatyvą mamos giria. Ypač, jeigu šeimoje auga keletas vaikų, tėčiai dažnai dirba užsienyje ar plaukioja jūroje, o namuose tenka supti naujagimį.

Šiuo metu Klaipėdoje ir į priemiestį rieda du vaikobiliai. Juos vairuoja patys verslo iniciatoriai ir šeimos draugai, patys turintys mažamečių.

Maršrutai sudaromi mėnesiui, šeimos supažindinamos su vairuotoju, būsimam mažajam klientui aprodomas spalvotas automobilis - kad įsidėmėtų, į kurį reikia lipti. Vaikai mašinose nenuobodžiauja – dažniausiai žiūri filmukus. Žinoma, tokios paslaugos kaina didesnė nei visuomeninio transporto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skaičiuojame km kainą nuo 59 centų iki 89. Priklausomai, kiek tai yra km ir priklausoma, kiek kartų per savaitę ar per mėnesį paslauga užsakoma. Jeigu šeima turi du ar dar daugiau vaikučių arba vienu adresu – iš vieno adreso į tą pačią mokyklą, tada vaikučiui išvis – vienam vaikučiui 3 eurai“, - komentuoja V. Žutautienė.

Pašnekovė akcentuoja, kad jie nėra taksi – pagal iškvietimą nevažiuoja, tik pagal iš anksto sudarytas sutartis, mat vaikus galima vežti tik turint tėvų parašu patvirtintą sutikimą.

Išsamiau žiūrėkite TV3 žinių reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų