REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
„Tesla“ pastebėjo Lietuvą: jūs žinote kelią į mūsų širdį (nuotr. Organizatorių)
20

Žinomiausias elektrinių automobilių gamintojas atkreipė dėmesį į Lietuvos pastangas pritraukti jų investicijas. Lietuviai, kaip ir daugelis kitų Europos šalių tikisi, kad būtent čia Elonas Muskas nuspręs įkurti „Tesla Motors“ gigafabriką, kuris atneštų apie 6 tūkst. naujų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Susivienijusi Lietuvos kompiuterinių žaidimų žaidėjų bendruomenė virtualiame pasaulyje atkūrė Kruonio LEZ aplinką ir joje pastatė Nevadoje egzistuojančio „Teslos“ gigafabriko repliką.

REKLAMA

Lietuvos kompiuterinių žaidimų žaidėjų bendruomenė jungia apie 100 tūkst. narių. Šiuo projektu jaunieji lietuviai išreiškė savo pilietinę poziciją ir pritarimą Lietuvos valdžiai, kuri siekia pritraukti „Tesla Motors“ gigafabriko statybas į Lietuvą.

„Tesla“ pasidalijo šiuo projektu savo oficialioje „Twitter“ paskyroje. Prierašas byloja, kad kūrinys jiems itin patiko. 

„Minecraft Gigafactory“ idėja kilo sausio pradžioje, po įvykusios viešos diskusijos, kurioje dalyvavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas ir kiti. Diskusijoje buvo aptartas Lietuvos potencialas tapti kandidate„Tesla Motors“ europiniam gigafabrikui statyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkome „Minecraft“ žaidimą kaip tarptautiniu mastu labai populiarią platformą, kurioje galima atkurti praktiškai bet kokį egzistuojantį objektą“, - anksčiau aiškino Ž.Lešinskas.

Jaunuosius Lietuvos geimerius įkvepė ir tai, kad „Tesla Motors“ įkūrėjas Elonas Muskas pats yra didelis kompiuterinių žaidimų mėgėjas.

„Galbūt sužinojęs, kad Lietuvoje yra tokia potenciali lokacija europiniam gigafabrikui, jis palankiau žiūrės į mūsų pasiūlymą „Teslos“ gagagamyklą statyti būtent čia“, - užsidegęs po įgyvendinto projekto kalbėjo Ž.Lešinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greičiau nei per planuotas 36 valandas lietuviai pagal nuotraukas ir brėžinius atkūrė Kruonio hidroelektrinės teritoriją, pastatė baterijas elektromobiliams gaminančią „Teslos“ gigagamyklą, sukūrė visą infrastruktūrą – kelius, kabelius, vandens transporto stotį, apželdinimą, net šalia esančias gyvenvietes.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų