REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos baldų prekybos grupės „Ikea Group“ valdoma bendrovė „IRI Investments Lithuania“ Lietuvoje perka vėjo jėgainių parką. Sandorio suma neįvardijama.

Švedijos baldų prekybos grupės „Ikea Group“ valdoma bendrovė „IRI Investments Lithuania“ Lietuvoje perka vėjo jėgainių parką. Sandorio suma neįvardijama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė siekia tapti energiškai nepriklausoma ir iki 2020 metų visą savo veiklai reikalingą energiją pasigaminti pati iš atsinaujinančių šaltinių. IKEA Group dabar valdo 415 jėgainių bei yra įdiegusi 730 tūkst. saulės energijos modulių ant pastatų stogų. Vėjo jėgainių parkas Lietuvoje – pirma tokia investicija Baltijos šalyse. Sandorį dėl vėjų jėgainių parko įsigijimo planuojama užbaigti iki kovo pabaigos.

REKLAMA

„Investuojame į atsinaujinančią energetiką, nes tai naudinga mūsų verslui ir taip greičiau prisitaikysime prie mažiau taršios ekonomikos tendencijų. Investavę Lietuvoje dar labiau priartėjome prie tikslo pasigaminti tiek atsinaujinančios energijos, kiek jos sunaudojame savo veikloje“, – sako IKEA Group Tvarumo vadovas Steve’as Howardas.

Vėjo jėgainių parkas Mažeikių rajone, pasienyje su Latvija veikia nuo 2016 metų birželio. 19 vėjo turbinų galia iš viso siekia 45 MW ir iš viso jos turėtų pagaminti 150 gigavatvalandžių elektros energijos per metus. Lietuvoje IKEA Group taip pat yra įsigijusi miškų paskirties žemės ir planuoja didinti investicijas į miškus Lietuvoje bei kitose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Vėjo jėgainių parkas yra platesnio požiūrio į investicijas, siekiant strateginių tikslų, dalis. Investicijos Lietuvoje atitinka bendrovės strategiją investuoti į išteklius, kurie svarbūs IKEA Group plėtrai.

Investicijoms į atsinaujinančius energetikos šaltinius IKEA Group numatė skirti 3 milijardus eurų. Nuo 2009-ųjų bendrovė jau investavo 1,5 milijardo eurų ir numatė papildomai skirti 600 mln. eurų vėjo ir saulės jėgainėms. Bendrovė neseniai paskelbė, kad skirs milijardą eurų užsitikrinti ilgalaikį tvarių žaliavų tiekimą, investuodama į miškininkystę, antrinių žaliavų perdirbimo, biožaliavų ir atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą.

IKEA Group investuoja į atsinaujinančios energijos šaltinius ir tvarius išteklius, kurie svarbūs įmonės ilgalaikei plėtrai. Lietuvoje šios investicijos valdomos per dukterinę „IRI Investments BV“ įmonę „IRI Investments Lietuva“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų