REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Namas, kuriame vilnietė turėjo apsigyventi jau prieš daugiau nei metus (TV3 koliažas)

Moteris to niekam nelinkėtų: nei namų sostinėje, nei pinigų sąskaitoje

Advokatas – „tai tipinis skolininkų elgesys“

Dar lapkričio mėnesį portale tv3.lt rašėme apie pažadais pamaitintą vilnietę Boženą Stacevičiūtę. Tada jauna moteris pasakojo, kaip ištisus mėnesius tikėjo brokerių pažadais, kad jau greitai įsikels į savo naujus, kvepiančius namus „Naujajame Antakalnyje“. Tačiau šventinis stebuklas neįvyko.

9

Dar lapkričio mėnesį portale tv3.lt rašėme apie pažadais pamaitintą vilnietę Boženą Stacevičiūtę. Tada jauna moteris pasakojo, kaip ištisus mėnesius tikėjo brokerių pažadais, kad jau greitai įsikels į savo naujus, kvepiančius namus „Naujajame Antakalnyje“. Tačiau šventinis stebuklas neįvyko.

REKLAMA

Pažadų seniai terminai baigėsi

Prieš didžiąsias metų šventes maloniai bendravęs anksčiau su Božena bendradarbiavęs „Capital“ brokeris Aurelijus Jakavickas, šįkart jau portalui tv3.lt telefono nekėlė. Nekėlė ir UAB „Silicio investicijos“ direktorius Ričardas Poškevičius telefono ragelio.

„Jie toliau apgaudinėja mane. Praėjo beveik trys mėnesiai nuo straipsnio, o pinigų iki šiol nėra. Nors patys minėjo, kad po mėnesio pinigus grąžins.

REKLAMA
REKLAMA

Mano advokatas kreipėsi dėl turto arešto, bet dar patvirtinimo neturime. Su manimi niekas nuo to laiko ir nesusisiekė. Nors savo tinklalapyje jie reklamuojasi kaip sėkmingai asfaltuoja kelią aplink namus.

REKLAMA

Be to, jie savo internetiniame puslapyje nurodė, kad buvo padarytas pardavimas vieno buto ir iš buvusių 5 laisvų butų, dabar jau likę 4. Vadinasi, pardavimas buvo, pinigus gavo, o man grąžinti negali.

Žodžiu, jie kaip reikiant mulkina mane, o aš dar norėjau gražiuoju būdu išspręsti, jokių baudavimų nieko neprašiau tik norėjau atgauti savo pinigus. Juolab, su manimi nuo lapkričio mėnesio nė vienas iš jų nebuvo susisiekęs, nei brokeris Nerius Burdulis, nei įmonės „Silicio investicijos“ atstovas.

Man taip pikta ir liūdna, labiausiai tai noriu įspėti kitus žmones, kokie apgavikai gyvena ir dirba šalia mūsų“, – neslėpė pykčio moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas: tai tipinis skolininkų elgesys

Božena į teisininkus kreipėsi irgi dar praėjusių metų pabaigoje – lapkritį, nes matė, kad jokių rezultatų gražiuoju nepasieks. Moterį byloje prieš skolininkę UAB „Silicio investicijos“ atstovaujantis advokatas Algis Lukoševičius, atskleidė, kad įmonė vengia laiškų.

„Mano duomenimis, su šia įmone klientė sudarė preliminarią sutartį, pagal kurią įsipareigojo sudaryti pagrindinę sutartį. Jie nesusitarė dėl sandorio, o tik dėl pagrindinės sutarties sudarymo, pagal kurią įsipareigojo parduoti butą.

Sumokėjo avansą Božena pagal preliminarią sutartį, po to šitą sutartį abi šalys gera valia nutraukė. Ir iki lapkričio pradžios buvo įsipareigoję grąžinti tą avansą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klientės pavedimu, siekiant bendradarbiauti, aš paskambinau į įmonę UAB „Silicio investicijos“. Jie pasakė, kad grąžins pinigus gruodžio mėnesio pradžioje. Kaip matome, jie nei pinigus grąžina, nei man jau ragelį kelia. Todėl mes einame teisiniu keliu, kad nemokėti tų mokesčių, supaprastinta tvarka.

Esame jiems išsiuntę tuos procesinius dokumentus, bet jie tiesiog jų neatsiima. Tai reiškia, kad jeigu neįteikti teismo įsakymas neįteikiamas skolininkui, tai jis ir neįsigalioja. O tada bendra tvarka reikia teikti ieškinį. Žinoma, išlaidos jau tada kur kas didesnės. Be jokios abejonės, jie žino tai, juk yra verslininkai. Visgi, tai yra tipinis skolininkų elgesys, kurie nenori vykdyti savo įsipareigojimų ir pažadų.

REKLAMA

Be to, patikrinus duomenis, sužinojome, kad ta įmonė turi nemažai turto ir jis nėra areštuotas“, – pasakojo A. Lukoševičius.

Visgi, kaip dažnai tenka girdėti, įsipareigojimų nepajėgiančios ar nenorinčios vykdyti įmonės, paskelbia bankrotą. Be to, ir tokį moters pasitikėjimą daugelis gali ir smerkti ir vadinti naiviu.

„Po paskelbto bankroto viskas vyksta paprastai. Tai priklauso nuo kreditorių, tada Božena ir kiti žmonės tampa kreditoriais, bet jie turi savo valią, ar nori stoti į kreditorių eilę. Visgi, jie pirmiausia turi atsiskaityti su valstybe ir kitomis įmonėmis, o tik tada su pavieniais žmonėmis.

Nors vargu ar ten kažkas liktų. Tačiau tuo atvejų tai įmonei daugiau jokių pretenzijų nebūtų galima pareikšti. Viskas pasibaigia. Tačiau šiuo atveju, minėta įmonė, remiantis Registrų centro turimais duomenimis, turi labai daug turto ir bankroto paskelbimas kol kas sunkiai įsivaizduojamas.

REKLAMA

Božena jokių klaidų nepadarė šiuo atveju. Ji gera valia viską bandė susitvarkyti. Ką reiškia tokios pasekmės, kad ta sutartis daugiau nebegalioja, kadangi sutartis gali būti tik rašytinės formos, o rašytinės sutarties formos nesilaikymas daro ją negaliojančia. Santykiai nutraukiami, vadinasi – viskas. Jų nesieja jokie prievoliniai santykiai ir pagal tą sutarimą jai pinigus turi grąžinti ir viskas.

Žmogus elgiasi sąžiningai nenori praturtėti skolininko sąskaita, vardan šventos ramybės ir teisinės taikos, sakydama, kad „nenoriu jokių baudų ir delspinigių, grąžinkit pinigus ir išsiskirstom“. Jeigu jau negrąžina pinigų be baudų, tai turbūt negrąžins ir su baudom“, – svarstė advokatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Lukoševičiaus teigimu, nekilnojamo turto brokeriai šiuo atveju padėti niekuo negali, kadangi jie nebūna įpareigoti būti už finansus atsakingų įmonių atstovais. Jie tik gauna informaciją ir perduoda klientams. Božena teigė, kad sausį advokatas dar kartą siuntė dokumentus, bet ir antrą kartą niekas jų niekas iš pašto neatsiėmė. 

Aplinkinių žodžiai neramina

Rankų sudėti Božena neketina. Nors neslepia, kad ši apgavystės istorija jai labai daug kainavo. Ji skaičiuoja ne tik sumokėtą avansą, bet ir buto nuomą, kur tenka gyventi iki nuosavų namų įsigijimo. Be to, ji rado kitą vietą Vilniuje, kur ketina įsigyti butą.

„Brokerė Karina Semionova, kuri turėjo man pagelbėti su pirkimu būstu Pilaitėje sakė, kad kalbėjo su Ričardu iš UAB „Silicio investicijos“. Atsakymas dėl pinigų grąžinimo mane šokiravo, atvirai pasakius, cituoju: „nežinau, gal po mėnesio, tikslios datos nepasakysiu, nes meluosiu“. Nors jie tikrai yra pardavę butų, kadangi duombazėje matosi pas brokerius“, – tvirtino vilnietė.

REKLAMA

Atvirai apie ją apgavusius žmones kalbanti Božena socialiniuose tinkluose rado galimai dar nukentėjusių nuo šios įmonės žmonių.

„Parašiau komentarą jų puslapyje „Facebook“ ir atsiliepė žmogus, kuris irgi rezervavęs butą tame name. Jis irgi pasimetęs, nes lygiai taip pat yra mulkinamas su terminų nukėlimu.

Be to, jis apsilankė toje vietoje, kur statomas namas su rezervuotais butais – jo teigimu, jokie darbai nėra pasistūmėję į priekį. Ir kiek man pasakojo, jau dabar pats sulaukia pažadų, kad po kelių savaičių pasrašys notarinę sutartį, todėl neverta keisti buto rezervacijos. Kaip tai matyta ir pažįstama, ir pikta tuo pačiu.

Mano tėtis taip pat buvo nuvykęs pažiūrėti kaip vyksta statybos. Tai nuo rugsėjo mėnesio jos nė kiek nepasistūmėjo į priekį. O ten gyventi aš jau turėjau net tris kartus pagal man duotus pažadus: pirmas terminas buvo 2015.12.31, tada 2016.03.30 ir trečias 2016.09.30. Tačiau likau tik su pažadais grąžinti man beveik 11 tūkst. sumokėtą avansą“, – atskleidė jauna moteris.

REKLAMA

Vilnietė tokios situacijos nelinkėtų niekam, todėl kaip įmanydama stengiasi įspėti kuo daugiau žmonių apie tokias apgaules. Be to, ji žada, kad ir toliau su teisininkų pagalba stengsis atgauti pinigus. O tokios įmonės tiek vystytojų, tiek nekilnojamo turto agentų savo pasitikėjimą tikrai prarado.

Sunku nuspėti istorijos baigtį

Pasirodžius straipsniui, su portalu tv3.lt susisiekė nekilnojamo turto agentas Nerius Burdulis. Jis nurodė, kad skolą klientei B. Stacevičiūtei vystytojo įmonė yra pervedusi į teismo depozitinę sąskaitą.

Teisininkų teigimu, ši suma teismo depozitinėje sąskaitoje bus laikoma tol, kol vyks bylos nagrinėjimas ir ieškovei pinigai bus išmokėti tik tada, kai teismo sprendimas įsiteisės. Kitaip tariant, net ir tada, kai bylos nagrinėjimas bus baigtas ir bylos baigtis bus palanki ieškovei, pinigai nebūtinai bus jai perduodami, nes atsakovas galės apskųsti pirmosios instancijos teismo sprendimą. Tokiu būdu pinigai liks teismo depozitinėje sąskaitoje neapibrėžtam laikui.

Regis, šioje istorijoje pabaigos dar nematyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų