REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei dešimtmetį valstybės valdomiems „Lietuvos geležinkeliams“ vadovavęs Stasys Dailydka, kuris sako nesitikintis naujosios valdžios palaikymo ir nuo antradienio atleistas iš pareigų jo paties prašymu, negaus jokios išeitinės kompensacijos ar premijos.

Daugiau nei dešimtmetį valstybės valdomiems „Lietuvos geležinkeliams“ vadovavęs Stasys Dailydka, kuris sako nesitikintis naujosios valdžios palaikymo ir nuo antradienio atleistas iš pareigų jo paties prašymu, negaus jokios išeitinės kompensacijos ar premijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės valdybos pirmininkas, susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas BNS teigė, kad dėl išeitinės kompensacijos ar premijos S.Dailydkai pirmadienį valdyba nesvarstė. Ji patenkino S.Dailydkos prašymą nuo antradienio atleisti jį iš įmonės generalinio direktoriaus pareigų.

REKLAMA

„Išeitinės nėra dėl to, kad prašyme tai nebuvo akcentuota“, - BNS sakė S.Girdauskas.

Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys BNS patvirtino, kad S.Dailydka negaus ir jokios premijos.

„Jis paprašė išeiti savo noru, o tokiu atveju pagal įstatymą išeitinė nepriklauso. Jis negaus nei išeitinės, nei premijos“, - BNS sakė R.Slapšys.

S.Dailydka pirmadienį teigė besitikintis gauti išeitinę kompensaciją.

„Nežinau, viskas priklauso nuo valdybos, kuri priims tam tikrą sprendimą. Kas liečia mano atlyginimą, galiu pasakyti, kad atlyginimas yra paskirtas toks, kokį jį paskyrė. Man pasisekdavo uždirbti maksimaliai daug, kiek leidžiama, nes mes vykdėm visus rodiklius, visus rezultatus“, - pirmadienį prieš valdybos posėdį spaudos konferencijoje sakė S.Dailydka.

REKLAMA
REKLAMA

„Gausiu tokį atlyginimą (kompensaciją - BNS), kokį valstybė paskyrė. Ir kompensaciją, jeigu man tokią skirs. Pretenzijų tam neturėsiu“, - pridūrė jis.

„Lietuvos geležinkelių“ tinklapyje skelbiama, kad S.Dailydkos alga trečiąjį šių metų ketvirtį buvo 6,4 tūkst. eurų per mėnesį, neatskaičius mokesčių.

Laikinuoju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu nuo antradienio paskirtas bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas, Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas.

Laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas: svarbu užtikrinti veiklos tęstinumą

Laikinuoju valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas Andrius Montrimas sako, kad pagrindinis jo tikslas bus užtikrinti įmonės veiklos tęstinumą, bendrovės vadovo postą palikus dešimtmetį jai vadovavusiam Stasiui Dailydkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar valdyba mane paskyrė laikinai, iki bus išrinktas naujas vadovas, todėl dabar man svarbiausias uždavinys, kurį iškėlė valdyba, yra įmonės veiklos tęstinumas. Pagrindinis dėmesys bus tam teikiamas“, - BNS sakė 34-erių A.Montrimas.

Jis teigė dar neapsisprendęs, ar vėliau, išrinkus naują „Lietuvos geležinkelių“ valdybą ir ieškant naujo nuolatinio vadovo, dalyvaus atrankoje.

„Kadangi apskritai ši žinia man buvo tikrai netikėta, tai aš dar kol kas apmąstymų procese“, - teigė A.Montrimas, kuris nuo 2015 metų spalio yra „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius.

REKLAMA

Pastaruoju metu žiniasklaida kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalių iš Rusijos. A.Montrimas teigė, kad viena pirmųjų jo užduočių bus bendrovės reputacijos gerinimas.

„Mes jau dirbame ties tuo klausimu su mūsų viešinimo specialistais, ir tikiuosi, kad tai bus vienas iš pirmų uždavinių mums“, - sakė A.Montrimas.

Nuo rugpjūčio „Lietuvos geležinkeliai“ dirba su viešųjų ryšių agentūra „VIP Viešosios informacijos partneriais“, kuriai per metus turėtų sumokėti 346 tūkst. eurų. Be to, neseniai įmonė pasirašė 455, tūkst. eurų vertės reklamos sutartį su agentūra „Ad Love“.

REKLAMA

Pirmadienį „Lietuvos geležinkelių“ valdyba patenkino S.Dailydkos prašymą atleisti jį iš pareigų ir laikinuoju įmonės vadovu nuo antradienio paskyrė 34-erių A.Montrimą.

JAV tarptautinių santykių ir ekonomikos bakalaurą įgijęs bei Lietuvoje finansų rinkų magistrantūros studijų programą baigęs A.Montrimas „Lietuvos geležinkeliuose“ dirba nuo 2006 metų, o Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktoriumi ir generalinio direktoriaus pavaduotoju paskirtas 2015 metų spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų