REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalinga informacija: „Socialdemokratų partijos kasa“ vadinama valstybės kontroliuojama „Lietuvos geležinkelių“ įmonė išdalino beveik 1 milijoną eurų paramos.

Skandalinga informacija: „Socialdemokratų partijos kasa“ vadinama valstybės kontroliuojama „Lietuvos geležinkelių“ įmonė išdalino beveik 1 milijoną eurų paramos.

REKLAMA

Nemaža dalis teko Butkevičiaus ar socdemų sąjungininkams, o įmonės valdybos pirmininkas Saulius Girdauskas sporto mokyklai, kuriai anksčiau vadovavo, pasiskyrė 25 tūkstančius eurų.

Saulius Girdauskas, atrodo, paslydo ne tik ralio trasoje. Žinomas ralio pilotas, o dabar susisiekimo viceministras, Butkevičiaus vyriausybėje nepamiršo savo tėvo vardu veikiančios organizacijos. Per 3 metus valstybinės įmonės „Lietuvos geležinkeliai" valdybos pirmininkas Girdauskas viešajai įstaigai ,,Reventus“ palaimino beveik 80 tūkstančių eurų paramos. Ši įstaiga viešai skelbia esanti Girdausko vardo ralio mokykla. Girdauskas aiškina, kad su įstaiga niekaip nesusijęs. Tik kad pavardė jo.

Viešosios įstaigos, kuriai teko didelė geležinkelių malonė, vadovas neaiškina, kodėl lėti geležinkeliai taip domisi raliu - telefonu siūlo rašyti laiškus su klausimais, į kuriuos neatsako. Tačiau ralis ne vienintelė keistas "Lietuvos geležinkelių" rėmimo prioritetas. Atidžiau panagrinėjus duomenis apie suteiktas paramas aiškėja, kad jų yra dar keli - ir visi naudingi socialdemokratams. Antai per 3 metus geležinkeliai net 50 tūkstančius eurų atseikėjo įvairioms Vilkaviškio rajono organizacijoms. Kiek mažiau - maždaug po 40 tūkstančių gavo jonaviečiai ir mažeikiškiai. Iš viso trims rajonams iš „Lietuvos geležinkelių" kasos skirta apie 140 tūkstančių eurų. Girdauskas sako, kad paramos planus gaudavo jau sudarytus iš „Lietuvos geležinkelių" vadovybės.

REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad Vilkaviškis buvo Butkevičiaus tėvonija - apygarda, kuriai dar nuo jo buvimo susisiekimo ministru laikų tekdavo ypatingas dėmesys. Tuo tarpu Jonavos mero poste tvarkėsi geležinkelius kontroliuojančios Susisiekimo ministerijos vadovo Rimanto Sinkevičiaus sūnus Mindaugas, kuris dabar tapo ūkio ministru.

REKLAMA

O Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

Visgi nueinantiems politikams į pateikiamas klausimus gali tekti atsakyti. Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas sako inicijuosiantis parlamentinį ,,Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo tyrimą. TV3 duomenimis, per 3 pastaruosius metus „Lietuvos geležinkeliai“ paramos išdalijo beveik 3 milijonus eurų. Valstybinė įmonė esą neskaidriai galėjo atsidėkoti politikams, kurių valia per 4 metus buvo atleista nuo 58 mln. eurų dividendų mokėjimo į valstybės biudžetą.

Gailius taip pat sako, kad ,,Lietuvos geležinkelių“ pinigų dalybas turės įvertinti ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes galimas interesų konfliktas esą kaip ant delno.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų