REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitų metų vasarą atnaujinant Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo taką, dauguma į Vilnių skraidinančių oro bendrovių vieną mėnesį dirbs Kaune.

Kitų metų vasarą atnaujinant Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo taką, dauguma į Vilnių skraidinančių oro bendrovių vieną mėnesį dirbs Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15 iš 18-kos Vilniaus oro uoste dirbančių oro linijų patvirtino, jog nuo liepos 14 iki rugpjūčio 18 dienos, kai Vilniuje bus rekonstruojamas takas, skrydžius perkels į Kauną. Likusios trys bendrovės dar nepateikė savo atsakymų oro uostui, pranešė Vilniaus oro uostas.

REKLAMA

Oro uosto vadovas Artūras Stankevičius BNS sakė, jog rekonstrukcijos metu susisiekimas su Lietuva iš esmės nenukentės.

„Kaip ir planavome, aviakompanijos įvertino mūsų pastangas per pastaruosius metus, joms suteikiant kuo geresnes sąlygas Kaune ir Palangoje. Gerai, kad aviakompanijos renkasi skristi į ir iš Lietuvos. Susisiekimas tarp Lietuvos ir likusios Europos dalies nesuprastės“, - tvirtino A.Stankevičius.

Jo teigimu, maždaug 1-2 proc. skrydžių iš Vilniaus turėtų būti perkelta į Palangą, o likę - į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA

„Palangos oro uostas nemažai pasikeitė ir yra aviakompanijų, kurios išreiškė norą skristi ten, bet negaliu komentuoti, kurios būtent bendrovės nedideliam kiekiui skrydžių pasirinks Palangą“, - kalbėjo A.Stankevičius.

Į Kauną skrydžius perkels „Austrian Airlines“, „Brussels Airlines“, „Finnair“, „Lufthansa“, „LOT Polish Airlines“, SAS, „airBaltic“ ir „Wizz Air“ bendrovės. Kitų bendrovių sprendimų Vilniaus oro uostas neatskleidžia.

BNS rugsėjį bandė susisiekti su visomis Vilniuje dirbančiomis oro bendrėmis. SAS, „Germania“, „Finnair“, Ukrainian International Airlines“ ir „Aeroflot“ patvirtino, kad vasarą skraidins per Kauną, „Wizz Air“, „Ryanair“ ir „Austrian Airlines“ teigė, kad dar nėra patvirtinusios skrydžių tvarkaraščių 2017 metų vasarai. Su likusiomis bendrovėmis BNS susisiekti nepavyko.

Kauno oro uostas artimiausiu metu bus pradėtas plėsti. Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcijos vertė - 24,825 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų