REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bus šilčiau: daugiabučiuose įjungiamas šildymas

Praeitą savaitę Vilniuje pradėjus šildyti mokyklas ir darželius, šią pranešta jau ir apie daugiabučių šildymą. Apie tai pranešė ir kiti didieji Lietuvos miestai. 

Praeitą savaitę Vilniuje pradėjus šildyti mokyklas ir darželius, šią pranešta jau ir apie daugiabučių šildymą. Apie tai pranešė ir kiti didieji Lietuvos miestai. 

REKLAMA

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ informavo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Žinau, kad keliuose darželiuose dar šalta, bet iki savaitės pabaigos jau visur sušils. O daugiabučius jungsim nuo šio ketvirtadienio, gerai?”, - pranešė jis.

Oficialiai šildymo sezonas Vilniuje šiais metais bus pradėtas  ketvirtadienį, spalio 9 dieną.

Šildymą pradeda ir kiti didieji Lietuvos miestai

Trys didieji miestai - Kaunas, Šiauliai ir Panevėžys - šią savaitę taip pat pradeda šildymo sezoną. Klaipėdoje, kur orai dar šilti, neskubama skelbti šildymo pradžios.

Kauno mero atstovas spaudai Tomas Grigalevičius BNS teigė, jog antradienį šildymo sezonas pradedamas miesto mokyklose, darželiuose ir sveikatos įstaigose, tačiau vis dar svarstoma, kada pradėti šilumą tiekti daugiabučiams.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vitalis Lebedis BNS teigė, jog šildymas mokykloms, darželiams ir sveikatos įstaigoms bus pradėtas tiekti ketvirtadienį, bet dėl daugiabučių dar nėra apsispręsta.

REKLAMA

Panevėžio savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilma Kučytė BNS patvirtino, kad mokyklos, darželiai ir sveikatos įstaigos bus pradėtos šildyti šį trečiadienį, o daugiabučiai - spalio 6-7 dienomis.

Savo ruožtu Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis BNS sakė, kad oro temperatūra uostamiestyje dar nėra nukritusi pakankamai, kad būtų galima pradėti šildymo sezoną.

Vilnius praėjusį ketvirtadienį pradėjo šildyti mokyklas, darželius ir sveikatos įstaigas, o šį ketvirtadienį šiluma pasieks ir daugiabučius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena daugiabučių bendrija galės rinktis, ar jau pradėti šildymo sezoną, ar dar ne. Vis dėlto orų prognozės dažniausiai yra tikslios ir jos rodo, kad orai šąla, todėl mes nuo ketvirtadienio pradedame šildymo sezoną“, - BNS sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Šildymo sezonas skelbiamas, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Visos savivaldybėse veikiančios mokyklos, darželiai, gydymo įstaigos ir esantys daugiabučiai gali savarankiškai pasirinkti, kada įjungti šilumos tiekimą.

Pernai pastatai miestuose buvo pradėti šildyti maždaug spalio viduryje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų