REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Trijų mirtininkų išpuolis Stambulo oro uoste  (nuotr. SCANPIX)

Po mirtininkų išpuolio Turkijos Stambulo oro uoste antradienį lietuviams kilo problemų keliauti, sako Lietuvos ambasadorius Ankaroje.

10

Po mirtininkų išpuolio Turkijos Stambulo oro uoste antradienį lietuviams kilo problemų keliauti, sako Lietuvos ambasadorius Ankaroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Audriaus Brūzgos, per ataką nenukentėjo nė vienas lietuvis, nors keli jų buvo oro uoste.

REKLAMA

„Nukentėjusiųjų nėra, bent jau dabar neturime žinių, kad būtų lietuviai nukentėję, bet kai kurie pataikė būti (oro uoste) tuo metu, – BNS sakė ambasadorius. – Vienas Lietuvos pilietis kaip tik vykstantis tranzitu buvo labai arti sprogimo vietos, bet laimingo atsitiktinumo dėka išvengė jo, yra sveikas, gyvas ir tęsia kelionę iš kito oro uosto. Dar vienai merginai padėjome iš oro uosto išvykti į saugesnę vietą ir toliau rūpinsimės jos kelione.“

REKLAMA
REKLAMA

A.Brūzgos teigimu, Lietuvos ambasados Turkijoje darbuotojai visą naktį praleido prie telefono, teikdami pagalbą ir informaciją lietuviams.

„Dar keletas skambučių buvo iš artimųjų, iš giminių, bet kol kas, berods, didesnio nuogąstavimo dėl lietuvių padėties nėra. Be abejo, tai yra didelė sumaištis, sukrėtimas, daug žmonių yra paveikti to – prarado savo lėktuvų bilietus ar dėl laiko, logistikos susimaišė reisai – tokia ta situacija, bet vis dėlto svarbu, kad žmonės tiesiogiai, fiziškai nenukentėjo“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išpuolis pakoregavo ir Lietuvos susisiekimo ministro darbotvarkę – atšauktas planuotas Rimanto Sinkevičiaus vizitas į renginį Turkijoje.

Smogė į skaudžią vietą

Anot Turkijos vyriausybės, pirmieji požymiai rodo, kad trijų mirtininkų išpuolį Stambulo oro uoste surengė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“. Per ataką žuvo 36 žmonės.

Pasak A.Brūzgos, antradienio išpuolis „taikė į labai jautrią vietą - į tarptautinį Atatiurko oro uostą Stambule, kuris yra pagrindiniai vartai į šalį, didžiulis tranzito uostas“.

REKLAMA

Anot ambasadoriaus, oro uosto darbą pamažu stengiamasi atkurti, imamasi papildomų saugumo priemonių.

„Oro uostas nutraukti darbo negali, jau ir dabar atnaujino darbą, skrydžiai vėl vykdomi. Pamažu susitvarkys, matyt, Turkijos vyriausybė imsis papildomų priemonių saugumui sustiprinti, jau ir dabar yra keli patikrinimo barjerai įvažiuojant į Stambulo oro uostą, tikriausiai jų bus daugiau, bus daugiau saugumo pajėgų, technikos“, – sakė A.Brūzga.

Diplomatas patarė lietuviams, kuriems teks artimiausiu metu keliauti per Turkiją, būti atidiems, saugotis ir klausyti Turkijos bei Lietuvos institucijų patarimų ir saugumo rekomendacijų.

REKLAMA

„Nei Stambulas, nei Ankara negali sustoti ir po panašių išpuolių nesustodavo“, – sakė ambasadorius.

Užpuolikai antradienio ataką oro uoste pradėjo šaudydami prie pagrindinio įėjimo į oro uostą, o po to maždaug 22 val. vietos laiku susisprogdino.

Po mirtininkų išpuolio buvo sustabdyti visi skrydžiai į oro uostą ir iš jo.

Tai daugiausia aukų pareikalavusi ataka iš išpuolių, kurie šiemet buvo surengti Turkijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų