REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
„Rhenus Svoris“ logistikos centro statybų pradžia (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vokietijos kapitalo bendrovė „Rhenus Svoris“ kartu su pagrindine investuotoja Norvegijos kompanija „Baltic Sea Property AS“ Vilniuje pradeda statyti modernų 10 mln. eurų vertės logistikos kompleksą.

53

Vokietijos kapitalo bendrovė „Rhenus Svoris“ kartu su pagrindine investuotoja Norvegijos kompanija „Baltic Sea Property AS“ Vilniuje pradeda statyti modernų 10 mln. eurų vertės logistikos kompleksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dalyvaudamas logistikos centro statybų pradžios ceremonijoje, pažymėjo, kad Lietuva sulaukia vis daugiau užsienio investicijų, o tai rodo pasitikėjimą šalies ekonomika, kuriamos naujos darbo vietos. Ministras pabrėžė, kad logistikos infrastruktūra Lietuvoje vaidina itin svarbų vaidmenį. Vien transporto sektorius sudaro 13 proc. mūsų bendrojo vidaus produkto (BVP).

REKLAMA

„Praeiti metai buvo vieni sėkmingiausių užsienio investicijų pritraukimu Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad ilgametės Lietuvos partnerės Vokietija ir Norvegija toliau plečia savo įmonių veiklą mūsų šalyje, taip stiprindamos Lietuvos ekonomiką, verslą ir pasitikėjimą mūsų šalimi tarp užsienio partnerių. Lietuvos geografinė padėtis leidžia plėsti investicijas į logistikos sritį. Esame pusiaukelė tarp Rytų ir Vakarų, verslui leidžiama pasinaudoti puikiai išvystyta logistikos infrastruktūra, prekėms keliaujant abiem kryptimis. Linkiu, kad investicijos duotų naudą tiek mūsų šaliai, tiek investuotojams ir manau, kad Lietuva išliks konkurencinga Europoje ir pasaulyje“, – kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigė, kad gamyba – ne vienintelė pagarbos verta sritis Lietuvos ekonomikoje. Logistikos centrai ir transportą užtikrina efektyvų žmonių poreikių tenkinimą.

„Užsienio kapitalo investicijos į šį naują logistikos centrą – didžiulis indėlis į sostinės ekonominę plėtrą. Vilnius šiandien yra tapęs viena labiausiai augančių Senojo žemyno sostinių ir tikru ateities Europos miestu. Tam, kad ir toliau sėkmingai augtume, pritrauktume talentų ir investicijų, Vilniui gyvybiškai svarbu plėsti infrastruktūrą ir sudaryti sąlygas verslui čia dirbti ir kurti. Investicijos į išmaniąsias technologijas, leis visiems geriau spręsti tiekimo grandinės klausimus”, – sakė R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuriamos naujos darbo vietos, pritraukiama daugiau investicijų

Atidaryme dalyvavę „Rhenus Logistics“ koncerno valdybos narys Dr. Stephanas Petersas ir „Rhenus Logistics“ Rytų regiono vykdantysis direktorius Olafas Metzgeris išskyrė šį regioną ir ypatingai Lietuvą, kaip pagrindinę vietą, kuri leis plėtoti prekybos tinklą tarp Skandinavijos, Vakarų Europos, Baltijos ir Ukrainos, Baltarusijos bei Rusijos šalių. Investuoti būtent Lietuvoje paskatino ir geri darbuotojai.

Naujasis logistikos centras turėtų išspręsti bendrovės veiklai šiuo metu vis didesne našta tapusią ankštų patalpų problemą. Erdvūs 12 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai ir 2 tūkst. biuro patalpos leis bendrovei efektyviau įgyvendinti užsibrėžtus strateginius tikslus, bus sukurta keliasdešimt naujų darbo vietų.

REKLAMA

Norvegijos kompanijos „Baltic Sea Property AS“ valdybos pirmininkas Johnas Afsethas pasakoja, kad Lietuvoje jų kompanija investuoja jau 10 metų. Aptarnaujamos didžiulės Lietuvos įmonės, sukuriamos tūkstantinės darbo vietos.

„Lietuvos rinka yra atvira ir patraukli investavimui, tačiau maža. Dėl to, kol kas tarptautinių nekilnojamojo turto kompanijų Lietuvoje nėra daug. Tikimės ir manome, kad ateityje tai keisis“, – svarstė J. Afsethas. Pasak jo, vėliau šį centrą planuojama dar plėsti. Tad darbo vietų bus sukurta ir daugiau. Kadangi su logistikos centru bus susiję tiekėjų kompanijos, naujų darbo vietų skaičius turėtų išaugti ir ten. „Tai ilgai planuotas ir subrendęs žingsnis – papildomos erdvės mums reikės ir naujiems plėtros sumanymams įgyvendinti. Šiuo metu nuomojamos patalpos jau yra per mažos, o naujas centras padės efektyviau planuoti veiklą ir taupyti“, – sakė „Rhenus Svoris“ bendrovės generalinis direktorius Arūnas Bertašius.

REKLAMA

Į logistikos centro statybą investuoja norvegų bendrovė „Baltic Sea Property AS“. Pagal sutartį ji objektą pastatys, o „Rhenus Svoris“ jį nuomosis ilgiau negu 10 metų. Pasak A. Bertašiaus, dėl bendro projekto derybos su Norvegijos bendrove nebuvo ilgos ir sudėtingos, nes sutapo abiejų pusių interesai. „Baltic Sea Property AS“ domina ilgalaikės investicijos į nekilnojamąjį turtą su patikimais nuomininkais, o „Rhenus Svoriui“ svarbi tiksli investicijų kaina. Planuojama, jog į naująjį logistikos kompleksą bendrovė persikels jau po metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Bertašius pridėjo, kad Lietuva šiuo logistikos centru juda į priekį ir jungiasi prie kitų Europos šalių, kuriose naudojamos šiuolaikinės technologijos. Šis centras turėtų pritraukti ir naujų eksportuotojų, neatmetama galimybė dėl diskusijų su Kinijos rinka.

Pabrėžiant būsimo statinio vertę ir tvirtumą bei Vokietijos kapitalo bendrovės „Rhenus Svoris“ logistikos centro sėkmingą veiklą tarptautiniu mastu, statybų pradžios ceremonijos metu buvo įmūrytas simbolinis kertinis akmuo, kurį atnešė stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas.

REKLAMA

„Rhenus Svoris“ priklauso vienai didžiausių logistikos įmonių grupių Europoje – „Rhenus Logistics“. Ši kompanija turi 460 atstovybių, kuriose dirba daugiau nei 25 tūkst. darbuotojų. 2014 metais „Rhenus“ grupės apyvarta siekė 4,2 milijardus eurų. „Rhenus Svoris“ yra atsakinga už grupės įmonių veiklą bei plėtrą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje. Įmonė turi padalinius Vilniuje, Kaune, Rygoje, Taline ir Minske. Vilniuje ir Kaune dirba 92 darbuotojai. Pagrindinis „Rhenus Svoris“ biuras yra įsikūręs sostinėje.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų