REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, baigdamas darbo vizito dalį Honkonge, prieš išvykdamas į Boao, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su „China Merchants Group“ (CMG) valdybos pirmininku Li Dzian Hongu.

Antradienį, baigdamas darbo vizito dalį Honkonge, prieš išvykdamas į Boao, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su „China Merchants Group“ (CMG) valdybos pirmininku Li Dzian Hongu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva ir Kinija turi daug galimybių gerinti dvišalius ekonominius ir prekybos santykius, todėl praėjusio mano vizito Kinijoje 2015 metų lapkritį metu pasirašyti susitarimai tarp CMG ir Lietuvos įmonių yra dar vienas žingsnis siekiant sustiprinti strateginę partnerystę“, – sakė Lietuvos premjeras. – Džiaugiuosi, kad Kinija pasirinko Lietuvą kaip Šilko kelio strategijos įgyvendinimo vietą, planuodama steigti „vieno kelio, vieno ekonominio bendradarbiavimo” centrą Lietuvoje.

REKLAMA

CMG vadovas teigė, jog Lietuva tampa vis artimesne Kinijos, o taip pat ir CMG partnere. Jis patikino, kad ši Honkonge įsikūrusi didžiulė Kinijos pramoninė korporacija yra pasirinkusi Lietuvą kaip bazę tolesnei plėtrai į Vidurio ir Rytų Europos šalis. CMG korporacija steigia atstovybę Vilniuje, o jos įmonė, užsiimanti uostų veikla – Klaipėdoje. CMG į Lietuvą savo atstovus planuoja paskirti jau artimiausiu metu.

L. Dz. Hongo teigimu, CMG Lietuvoje planuoja trejopo pobūdžio veiklą. Tai darbą uoste, kuris galėtų tapti krovinių pervežimo iš Azijos į Europą ir atgal centru, glaudų bendradarbiavimą su „Lietuvos geležinkeliais“ importuojant ir eksportuojant prekes bei logistinę veiklą, susijusią su dvišale prekyba.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų korporacijai pradėjus veiklą Lietuvoje atsiras papildomos galimybės ekonominiam bendradarbiavimui tarp Lietuvos ir Kinijos, o Klaipėdos uostas mums pasitarnaus kaip vartai į Baltijos jūrą“, – sakė CMG valdybos pirmininkas L. Dz. Hongas.

Premjeras A. Butkevičius pasidžiaugė CMG planais investuoti į Klaipėdos uosto konteinerių terminalą ir teigė, jog detalusis planas, reikalingas tolesnei uosto plėtrai ir CMG veiklai Lietuvoje, jau pradėtas rengti. Vyriausybės vadovas pridūrė, kad Lietuva yra pasirengusi bendradarbiauti teikiant tolesnę pagalbą, reikalingą CMG kompanijos investicijų pritraukimui į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus darbo vizito Kinijoje metu praėjusių metų lapkritį buvo pasirašyti susitarimai tarp Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos ir CMG, taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir CMG.

„China Merchants Group“ – viena stambiausių Kinijos valstybinių kompanijų, lyderė tarp Kinijos valstybinių uostų operatorių. Įmonė taip pat teikia bankininkystės, vertybinių popierių, draudimo ir draudimo tarpininkavimo, fondo ir fondo valdymo paslaugas, vertybinių popierių emisijų, interneto vertybinių popierių prekybos paslaugas, taip pat yra tiesioginių investicijų valdymo paslaugų platforma. Įmonė buvo įkurta 1872 metais, jos būstinė įsikūrusi Honkonge.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų