REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras teigia, kad Honkongas galėtų tapti tiltu Kinijos investicijoms į Lietuvą bei Lietuvos eksportui - į Kiniją.

Lietuvos premjeras teigia, kad Honkongas galėtų tapti tiltu Kinijos investicijoms į Lietuvą bei Lietuvos eksportui - į Kiniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Honkongas yra teisingai apibūdinamas kaip vieta, kur Rytai susitinka Vakarus. Ir aš labai tikiuosi, kad jis taip pat taps tiltu tarp Kinijos kapitalo ir užsienio investicijų galimybių, kurias Lietuva teikia“, - pranešime spaudai sakė Algirdas Butkevičius, kuris antradienį susitiko su Honkongo vertybinių popierių biržos pirmininku Chow Chung-kongu (Čau Čungkongu).

REKLAMA

Pasak Honkongo biržos vadovo, vis daugiau Kinijos ir jos administruojamo regiono – Honkongo – įmonių domina investicijos Lietuvoje, ypač logistikoje, pasinaudojant neužšąlančiu Klaipėdos uostu ir išvystyta geležinkelių infrastruktūra.

Lietuvos premjeras antradienį taip pat susitiko su su Honkongo prekybos ir ekonominės plėtros sekretoriumi Gregoriu So Kam-leungu, su kuriuo aptarė prekybinį, ekonominį bei turizmo bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva suinteresuota plėtoti prekybinius ryšius su Honkongu kaip startiniu tašku Lietuvos verslui toliau skverbiantis į Kinijos rinką“, – pranešime cituojamas A.Butkevičius.

Sutarta, kad Honkongo verslininkų delegacija į Lietuvą galėtų atvykti gegužę.

Dvišalio bendradarbiavimo klausimai aptarti ir A.Butkevičiaus susitikime su Honkongo specialaus administracinio regiono vyriausiuoju vadovu Leung Chun-yingu (CY Leungu).

Lietuvos vyriausybės vadovas pažymėjo, kad baigus vertinimo procedūras, netrukus Lietuva galės eksportuoti į Honkongą jautieną. Honkongo vadovo teigimu, šiuo metu regionas daugiausia jautienos importuoja iš Kanados, o lietuviška produkcija bus alternatyva rinkoje.

Antradienį Honkonge premjeras taip pat susitiks su Kinijos korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininku Li Jianhongu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų