REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo gegužės mėnesio vilniečiams ir miesto svečiams bus teikiama dar viena nauja dalijimosi paslauga – elektromobilių nuoma. UAB „Ride Share“ bendrovė Vilniui pasiūlys SPARK prekės ženklu pažymėtus naujus elektromobilius.

Nuo gegužės mėnesio vilniečiams ir miesto svečiams bus teikiama dar viena nauja dalijimosi paslauga – elektromobilių nuoma. UAB „Ride Share“ bendrovė Vilniui pasiūlys SPARK prekės ženklu pažymėtus naujus elektromobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai bus pirmasis, išskirtinai naujausių modelių elektromobilius siūlantis parkas Lietuvoje, leisiantis sostinės gyventojams bei svečiams ne tik lengvai ir greitai pasinaudoti transporto priemone, bet taip pat prisidėti prie atsakingo vartojimo ir aplinkos tausojimo.

REKLAMA

„Augant žmonių sąmoningumui keičiasi ir vartojimo elgsena, todėl apgalvotas ir praktiškas vartojimas tampa vis svarbesnis, o dalijimosi paslauga – aktualesnė. Šis vartotojų poreikis bei sėkminga užsienio šalių patirtis plėtojant panašias paslaugas, paskatino diegti elektromobilių dalijimosi tinklą ir Lietuvoje. Tikime, jog tai vienas iš ateities miesto atributų, kuris padės išspręsti kiekvienam gyventojui itin aktualias problemas – augančias transporto spūstis, oro taršą ir triukšmo lygį. Šios priežastys nulėmė, kodėl rinkomės ekonomiškai efektyvesnę bei ekologišką priemonę – elektromobilius. Tikimės, jog lengvai prieinama galimybė juos išbandyti kiekvienam, leis įsitikinti jos patikimumu, saugumu ir draugiškumu aplinkai“, – teigia Nerijus Dagilis, UAB „Ride Share“ steigėjas bei vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikti tyrimai rodo, jog dažno vairuotojo realus automobilio naudojimosi poreikis per dieną yra 1 valanda, o likusį laiką transporto priemonė stovi nenaudojama. Vilniuje susiduriama su išties dideliu automobilių tankumu (634 / 1000 gyv.), o intensyviausiomis gatvėmis, transporto srautai pasiekia ir 30 000 automobilių per parą. Užsienio šalių pavyzdžiai atskleidžia, jog gyventojai, išbandę dalijimosi paslaugas suvokia, jog nuosavos transporto priemonės išlaikymas neretai yra brangesnis nei nuoma, tad nuosavybę pradeda vertinti kaip papildomą naštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu, jog SPARK tinklas prisidės prie gyventojų vartojimo įpročių pokyčių. Ilgą laiką gyventojai neturėjo galimybių pasirinkimui dėl aukštų elektromobilių kainų ir neišvystytos elektromobilių įkrovimo stotelių infrastruktūros, tad mūsų tikslas yra šią situaciją pakeisti – imsimės kompleksinių pokyčių pasiūlydami ne tik naują transporto priemonę kelionėms mieste, bet ir vystydami elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą“, – pažymi N. Dagilis.

SPARK elektromobilių tinklo veiklos pradžia bus lydima ir aktyviu partnerių įsitraukimu – įkrovimo stotelės bus įrengtos prie prekybos, verslo centrų, viešbučių, oro uosto, autobusų ir geležinkelio stotyse.

UAB „Ride Share“ – tai privati Lietuvos kapitalo įmonė, įsteigta 2015 m. ir valdoma investicinės bendrovės „NI grupė“. Įmonė valdo SPARK prekės ženklo elektromobilių dalijimosi paslaugų tinklą. Bendrovei vadovauja Nerijus Dagilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų