REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Darbiečiams“ laukiant finansų ministro socialdemokrato Rimanto Šadžiaus pozicijos dėl neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) didinimo, premjeras žada nuo 2017 metų jį didinti.

„Darbiečiams“ laukiant finansų ministro socialdemokrato Rimanto Šadžiaus pozicijos dėl neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) didinimo, premjeras žada nuo 2017 metų jį didinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime sudaryti sąlygas Lietuvos žmonėms, pirmiausiai tiems, kurie darbo pajamas gauna santykinai mažesnes, jiems turi būti toliau mažinama mokestinė našta darbo pajamoms – reiškia, didinti NPD, ir jis bus padarytas 2017 metais, tik šiandien negaliu pasakyti, kokiu procentiniu dydžiu“, – teigė Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

„Darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys sako, jog Darbo partijos frakcija dėl R. Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus apsispręs po to, kai jis pateiks poziciją dėl NPD.

„Ministras turėtų išsakyti savo nuomonę dėl neapmokestinamųjų pajamų didinimo ir laukiame, kol jis atsakys. Esame užregistravę įstatymo projektą ir laukiame ministro reakcijos“, – BNS ketvirtadienį sakė K. Daukšys.

Paklaustas, kaip NPD didinimas yra susijęs su Lietuvos atstovu Europos Audito Rūmuose, jis atsakė, kad „kol kas finansų ministras dar yra ministras“.

REKLAMA
REKLAMA

K. Daukšys neatskleidė, kokią poziciją finansų ministras turi išsakyti, jog „darbiečiai“ balsuotų už jo kandidatūrą: „Ministras turi turėti savo poziciją ir tada mes spręsime, ką daryti“.

Paklaustas ar Darbo partija šiuo atveju nešantažuoja koalicijos partnerių socialdemokratų, K. Daukšys atsakė: „Ne, ne, ne, o kas šioje vietoje turėtų būti laikoma šantažu?“.

Seimo narys konkrečiai neatsakė, ar „darbiečiai“ socialdemokratams kėlė sąlygą dėl R. Šadžiaus pozicijos dėl NPD didinimo, tačiau teigė, kad politikoje viskas yra susitarimo dalykas ir niekur dėl to nedingsi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slaptas balsavimas dėl R.Šadžiaus kandidatūros į Europos Audito Rūmus numatytas ketvirtadienio popietę.

Vyriausybė pernai gruodį nepritarė „darbiečių“ siūlymui nuo 2017 metų pradžios neapmokestinamąjį pajamų dydį prilyginti minimaliai algai (MMA).

Finansų ministerija tuomet teigė, kad dėl to biudžetas per metus netektų apie 172 mln. eurų pajamų, tuo metu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dėl išaugusio vartojimo papildomai būtų surinkta tik apie 16 mln. eurų daugiau.

Ministerijos skaičiavimu, nenumačius papildomų šaltinių kompensuoti netektas pajamas, valdžios deficitas padidėtų apie 0,4 procentinio punkto, kiltų rizika nukrypti nuo Lietuvos 2015 metų stabilumo programoje nustatytų vidutinio laikotarpio tikslų.

Nuo šių metų NPD padidėjo nuo 166 eurų iki 200 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų