REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės valdomas energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ įsteigė naują bendrovę Energijos sprendimų centras.

Valstybės valdomas energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ įsteigė naują bendrovę Energijos sprendimų centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos energijos“ teigimu, nauja bendrovė skatins didinti energijos vartojimo efektyvumą bei Lietuvoje ir užsienyje vystys atsinaujinančios energijos išteklių projektus.

REKLAMA

„Matome energetinio efektyvumo sprendimų poreikį, kadangi esamas energijos taupymo potencialas nėra pilnai išnaudojamas. Veiklos modelis patrauklus tuo, kad leis savininkams neinvestuojant lėšų gauti norimą naudą, tuo tarpu profesionalūs sprendimai grupei sukurs pridėtinę vertę – patys turėsime pasirūpinti, kad projektai atsipirktų“, – pranešime spaudai sakė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Nurodoma, kad Energijos sprendimų centro veikla bus paremta energijos taupymo paslaugų bendrovių modeliu (ESCO). Tokios įmonės investuoja į energinio efektyvumo priemones ir per sutarties galiojimo laikotarpį iš būsimų energijos sutaupymų padengia patirtas investicijas.

Registrų centro duomenimis, trečiadienį įregistruotai įmonei vadovauja „Lietuvos energijos“ teisininkė Viktorija Molytė. Energijos sprendimų centro įstatinis kapitalas siekia 10 tūkst. eurų.

„Lietuvos energijos“ atstovė Laura Šebekienė BNS informavo, kad V.Molytė yra laikina naujai įsteigtos įmonės vadovė, o nuolatinis vadovas bus paskirtas artimiausiu metu.

„Lietuvos energija“ sausio pabaigoje iš investicijų bendrovės „BaltCap“ bei Lietuvos įmonės „Renagro“ už 28 mln. eurų įsigijo vėjo elektrinių parkus Lietuvoje ir Estijoje valdančias bendroves „Eurakras“ ir „Tuulueenergia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų