REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

 Koncerno „Achemos grupės“ valdoma Jonavos trąšų gamykla „Achema“ valstybės valdomai dujų perdavimo įmonei „Amber Grid“ sumokėjo 31,34 mln. eurų skolą už suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo išlaikymą. Skolos grąžinimas turėtų baigti bendrovių ginčus teismuose.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Amber Grid“ atstovas spaudai Mindaugas Grinius BNS pranešė, kad „Achema“ 31,34 mln. eurų pervedė gruodžio 31 dieną. Pasak jo, lėšos, kaip ir numato įstatymas, bus pervestos SGD terminalo operatorei „Klaipėdos naftai“.

REKLAMA

„Laikotarpis, už kurį buvo sumokėta, yra įvairus - ir už 2013 metus, ir už 2015 metus. (...) Dar yra likę šiek tiek klausimų dėl palūkanų, procesinių išlaidų, bet iš esmės didžioji skolos suma - 31,34 mln. eurų - yra sumokėta“, - BNS sakė M.Grinius.

„Achemos“ atstovė spaudai Janina Sabaitė Melnikovienė BNS taip pat patvirtino, kad skola susidarė už 2015 metus (28,152 mln. eurų) ir likutis už 2013 metus (kiek daugiau nei 3 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuos metus bendrovė pradėjo, nusprendusi diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir, remdamasi geriausios kainos pasirinkimo principu, perka dujas tiek iš „Gazprom“, tiek iš kitų gamtinių dujų tiekėjų“, - BNS perduotame komentare teigė „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

„Amber Grid“ teismuose iš „Achemos“ reikalavo grąžinti 30,335 mln. eurų skolą už SGD terminalo išlaikymą.

„Achema“ iki praėjusių metų birželio nemokėjo privalomų SGD terminalo išlaikymo mokesčių, motyvuodama per didele finansine našta.Konstituciniam Teismui pernai balandį nutarus, kad Jonavos įmonė privalo mokėti SGD terminalo mokesčius, gamykla birželį ir liepą sumokėjo apie 19,9 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos teismas pernai rugsėjį įpareigojo „Achemą“ sumokėti 18,759 mln. eurų skolos už laikotarpį nuo 2013 metų rugsėjo iki 2015 metų balandžio. Be to, „Amber Grid“ per teismą „Achemos“ prašė sumokėti dar 14,721 mln. eurų 2013 metais galiojusio ir vėliau panaikinto SGD terminalo priedo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų