REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

 Norint sukurti alternatyvų dujų tiekimą Druskininkams, mieste ketinama statyti suskystintų gamtinių dujų (SGD) išdujinimo stotelę. Pasak savivaldybės atstovo, įvykus nenumatytoms aplinkybėms, pavyzdžiui, bankrutavus „Druskininkų dujoms“, laikinai būtų tiekiamos suslėgtos dujos.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vakar (antradienį - BNS) buvo susitikimas, skirtas daugiau techniniams, vietos poreikiams išsiaiškinti. Vienas pagrindinių sprendimų jau kaip ir yra išgrynintas, kuria linkme reikėtų eiti. Kalbama apie suskystintų gamtinių dujų stotelės įrengimą Druskininkuose ir SGD tiekimą iš terminalo Klaipėdoje. Vakar buvo atvykę įmonės „Litgas“ specialistai, kurie paskaičiuotų galingumą pagal vartotojų skaičių“, - BNS sakė Druskininkų savivaldybės specialistas Mindaugas Jaskelevičius.

REKLAMA

„Esant ekstremaliam atvejui, kaip viešojoje erdvėje skelbiama, kad „Druskininkų dujų“ bankrotas galimas, tai ekstremaliu atveju suslėgtas dujas dujovežiais laikinai būtų galima vežti“, - pridūrė savivaldybės atstovas.

„Druskininkų dujos“ dabar dujas perka dukart brangiau nei parduoda vartotojams.

M.Jaskelevičius teigė, kad jeigu Druskininkuose SGD stotelė būtų pastatyta anksčiau nei „Klaipėdos nafta“ pastatys SGD skirstymo stotį, laikinai suskystintas dujas būtų galima įsigyti iš Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Stengiamasi bus kuo greičiau tą statybą įgyvendinti ir jeigu stotelė būtų įrengta anksčiau nei Klaipėdos terminalas būtų pajėgus tiekti suskystintas dujas, būtų vežamos iš Lenkijos. Artimiausi taškai yra Suvalkai, Augustavas - tai nėra toli, net artimiau nei Klaipėda“, - sakė M.Jaskelevičius.

Savivaldybės atstovo teigimu, tikimasi, kad iki liepos 1 dienos Druskininkų vartotojai mokės Kainų komisijos nustatyta kaina - 42,95 euro už megavatvalandę. Tačiau, pasak jo, viskas priklausys nuo to, ar komisija nuspręs kainą perskaičiuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybė laikosi pozicijos, kad kaina vartotojams nustatyta Kainų komisijos lapkričio mėnesiu nutarimu pirmam pusmečiui 2016-ųjų metų. Ir pagal teisės aktus ta kaina bent pusmetį neturėtų būti peržiūrėta, nes kaina buitiniams vartotojams nustatoma du kartus per metus. Manome, kad bent pirmą pusmetį vartotojai neturėtų pajusti dujų brangimo, o per tą laiką turėtų išsispręsti klausimai su stotelės įrengimu. Kiek žinau, „Druskininkų dujos“ kreipėsi, kad kaina būtų peržiūrėta ir visi sprendimai yra Kainų komisijos rankose“, - tikino M.Jaskelevičius.

REKLAMA

Vienintelė dujų tiekėja Druskininkams bendrovė „Haupas“ ir dujas vartotojams parduodanti įmonė „Druskininkų dujos“ gruodžio paskutinę dieną susitarė dėl kiek mažesnės dujų kainos - 84 eurų, o ne maždaug 120 eurų už megavatvalandę. Tačiau tai yra beveik dvigubai brangiau nei „Druskininkų dujos“ parduoda dujas vartotojams, todėl „Litesko“ atstovas Nerijus Mikalajūnas BNS teigė, kad įmonė gali tiesiog bankrutuoti.

„Haupo“ direktoriaus pavaduotojas Donatas Motiejūnas BNS sakė, kad kad įmonės veikla nebetenka prasmės, nes dujos pasidarė brangesnės nei elektra. Jis pripažino, jog „Haupas“ nebėra suinteresuotas tiekimo veikla ir tiesiog tapo situacijos įkaitu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų