REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelis dešimtmečius Nidos prieplaukoje išdygęs kaštonas šiandien jau yra tapęs antru švyturiu. Tačiau jis traukia ne tik laivus, bet ir trokštančius numalšinti alkį ar pabūti netradicinėje aplinkoje.

Prieš kelis dešimtmečius Nidos prieplaukoje išdygęs kaštonas šiandien jau yra tapęs antru švyturiu. Tačiau jis traukia ne tik laivus, bet ir trokštančius numalšinti alkį ar pabūti netradicinėje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieni iš baro „Kaštonas“ įkūrėjų Martyna Feser ir Raimondas Baublys susipažino šiame mieste ir dar neįtarė, kad kartu pradės verslą.

REKLAMA

„Pamenu, kaip prieš 7 metus, bevaikštant per rūką pamariais, šovė mintis, jog Nidoje naktį nėra kur pavalgyti. Šitaip sumanėme sumuštinių kioskelį. Pasisekė atrasti tam puikiai tinkamą vietą netoli prieplaukos. Taigi, ankstyvą rudenį pradėjome konstruoti, gręžti, kalti ir dailinti, o galiausiai ir kepti sumuštinius. Pradinė – sumuštinių – idėja demokratiškoje aplinkoje puikiai prigijo. Naktinių užkandžių „langelis“ ilgainiui „apaugo“ kitokiomis veiklomis – iki tol kultūros centre bei radijo stotyje „Neringa FM“ dirbęs Raimondo brolis Audrius prisijungė prie renginių organizavimo“, – apie jau 6 metus Nidoje veikiantį barą „Kaštonas“ pasakoja M. Feser.

REKLAMA
REKLAMA

Brangiausios minutės – vasarą

Ko gero, neįmanoma rasti piliečio, kuris nenorėtų į Neringą grįžti dar bent vieną kartą ir vėl smagiai praleisti laiką. Čia veikiantiems verslininkams vasara yra nelyg kalėdinis sezonas žemyninės dalies prekybinkams. Pasak R. Baublio, tokiu metu viskas jau turi būti sustyguota.

„Pirma mintis pagalvojus apie sezoninį verslą – koks tas sezonas kurorte yra trumpas! Taigi, kiekviena diena auksinė, kiekvienas priimtas sprendimas turi būti kuo tikslesnis, nes pasitaisyti daug laiko nelieka ir kiekviena klaida turi būti išspręsta nedelsiant. Vienas svarbiausių dalykų yra suburti patikimą, energingą ir draugišką komandą. Kitas – palankus oras, bet čia jau laimės reikalas“, – pabrėžia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlė daugiau nei sumuštinius

Vasarą į „Kaštoną“ užkąsti sumuštinių regio muzikos fone užsuka ne tik poilsiautojai, bet ir vietiniai, kurie kartais tik pirštu parodo sumuštinių kiekį, o baro komanda jau žino, pagal kokį receptą teks kepti maistą. Rytinės idilės ieškotojai po bene didžiausiu Nidoje kaštonu gali išgerti kavos su čia pat keptais kruasanais.

Vis dėlto baro įkūrėjai nusprendė plėsti ne tik meniu, bet ir veiklos spektrą ir atidarė gerokai didesnį „Kaštoną“ Klaipėdoje.

„Niekur nebuvo lengva, tačiau Klaipėdos „Kaštonas“ buvo kur kas didesnis iššūkis. Nenumanėme, kad darbo bus tiek daug. Nutarę plėstis, patalpų paieškas pradėjome Vilniuje, tačiau jos nebuvo sėkmingos, o sostinės rinka ir taip prisotinta, tad nusprendėme likti arčiau namų. Danės gatvėje esanti aktų salė suvirpino širdis ir pajautėme – būten to mes ir ieškojome. Tiesa, vėliau jos ypatybės triskart koregavo ketinimus „tuoj tuoj“ surengti atidarymą – 300 kv. m patalpose, kurios visiškai nebuvo pritaikytos baro veiklai, nebuvo nei vandentiekio, nei elektros instaliacijos. Visa tai reikėjo įsirengti“, – pasakoja R. Baublys.

REKLAMA

Muzika – antras vardas

Nepaisant dydžio skirtumo, abiejuose „Kaštonuose“ dažnai vyksta gyvos muzikos vakarai. Mažoje erdvėje po Nidos kaštonu jie nuteikia jaukiai, o Klaipėdoje esančioje aktų salėje virsta siautulingais vakarėlias.

„Mes save vadiname gyvos muzikos baru, tad „renginiai“ gali būti mūsų antras vardas. Tai ne tik kad neapsunkina, bet, priešingai, džiugina, o jų organizavimas yra vienas is esminių užsiėmimų. Salė tapo puikia vieta instrumentinės muzikos koncertams, šokių vakarėliams, kino seansams, protmūšiams“, – apie veiklą pasakoja A. Baublys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų