REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Momentas, kai Baltijos valstybės ištrūks iš buvusios Sovietų Sąjungos energetinės erdvės nenumaldomai artėja, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prašneko apie 2,5 mlrd. litų praradimus, kuriuos esą dėl to teks patirti Maskvai. Panašu, kad ši sąskaita gali būti pateikta Baltijos šalims, praneša žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, tokios kalbos yra, ir net yra padaryta studija, kurioje kalbama apie šiek tiek mažesnius skaičius, negu paminėjo dabartinis Rusijos prezidentas. Kalbama maždaug apie milijardą eurų. Neatmesčiau, kad ES stengtųsi mus įtikinti tą pasitraukimą kompensuoti“, – teigė Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

Sąskaita už atsijungimą nuo Rusijos greičiausiai bus grindžiama penkiašale sutartimi. Ji sujungė į vadinamąjį BRELL žiedą penkias valstybes: Baltijos valstybes, Baltarusiją ir Rusiją. Ją pasirašę įsipareigojo, kad „Vienai iš Šalių atsisakant dalyvauti šiame Susitarime, Šalys suderina priemones, kurios eliminuotų galimus nuostolius kitoms šalims.“

Tos „priemonės“ gali reikšti, kad Rusija ir Baltarusija gali reikalauti atlyginti elektros linijų ar kitų objektų statybą, kad joms nekiltų problemų dėl elektros tiekimo patikimumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų