REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors traumos dažniausiai asocijuojasi su nutrūktgalviškais vairuotojais, apsnigtais keliais ar piktais mušeikomis, pasitaiko ir tokių atvejų, kai nelaimės ištinka atrodo pačiose nekalčiausiose vietose. Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje duomenimis, pernai pačios keisčiausios traumos žmonių tykojo kirpykloje bei mokyklos klasėje.

REKLAMA
REKLAMA

 

„2014 m. gavome pranešimą apie mokytoją, kuriai bevedant pamoką ant galvos užkrito pakabintas bareljefas. Pedagogę nuo smūgio ištiko smegenų sukrėtimas. Kitas atvejis nutiko grožio salone, kur žmogus buvo sužalotas specialisto jį bekerpant“, – pasakojo Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje žalų administravimo departamento direktorius Audrius Pilčicas.

REKLAMA

 

Pasak jo, kartais traumos įvyksta ne dėl susiklosčiusių aplinkybių, o dėl pačių žmonių neatsargumo. Vienas iš pavyzdžių, kliento trauma sportuojant, kurią lėmė netvarkingas pasiruošimas aktyviai veiklai. Pamiršus ar patingėjus nusiimti kaklo pakabuką šis sportuojant žmogui išmušė dantį.

 

2014 m. draudimo kompanija Lietuvoje kompensavo ir kelias itin brangias bei skaudžias traumas, kurios ne tik kainavo kelias dešimtis tūkstančių eurų, bet ir nusinešė ne vieną gyvybę. Vienas iš tokių įvykių nutiko apdraustajam įlipus į gardą su buliais, kurie žmogų negyvai užbadė. Mirtinos nelaimės žmonių tykojo ir kelyje, ir statybų aikštelėse ir net darbo vietose.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Tragiškų įvykių pasitaiko kiekvienais metais. Dažniausiai gyvybes pasiglemžia autoįvykiai, tačiau netrūksta ir kitokių aplinkybių: nužudymų, nelaimingų atsitikimų su elektros srove. Minėtų aukų šeimoms 2014 m. buvo išmokėtos sumos nuo 15 iki 30 tūkst. eurų. Deja, draudikai negali sugrąžinti prarasto šeimos nario, tačiau gali prisidėti bent prie to, kad šeima turėtų mažiau finansinių problemų po tokios tragedijos“, – teigia A. Pilčicas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų